Jump to content

Ananaska

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kako se dogovorite. Vlasnik ne mora prenijeti režijske troškove na sebe.
  2. Potpisao si ugovor s njima, pa pogledaj odredbe o riziku i odgovornosti.
  3. Što vam znači "tehnički ta 1/6 nikad nije ni bila upisana na njezino ime"? Posjedovni list nije dokaz vlasništva. Da li ste vi upisani kao zemljišnoknjižni vlasnik? Na temelju tog ugovora o darovanju iz 2017?
  4. Pogledajte Zakon o socijalnoj skrbi, čl.300 o otpisu duga, stupa na snagu 1.1.2023.
  5. Neka su ju nazvali, pa vi sad njima napišite mail, a bolje dopis (2 primjerka, jedan njima, a na drugi neka vam stave žig s datumom) kojim tražite utvrđivanje statusa korisnika soc. skrbi. Skroz kratki dopis koji bi trebala vaša teta potpisati. Tipa..vezano za učestale telefonske pozive od strane djelatnika vašeg Centra a koji se odnose na prava priznata Rješenjem....czss od...molim gornji naslov da me pisanim putem izvijesti o faktičnim i pravnim činjenicama koje su ili bi mogle biti vezane za moj status korisnika prava iz soc skrbi.
  6. Bilo koji ugovor koji bi vi i/ili vaša sestra sklopili s ocem se može raskinuti. A kako navodite da su odnosi problematični...ne mislim da će bilo kakav ugovor išta riješiti. Vašoj sestri bi vjerojatno odgovarao ugovor o dosmrtnom uzdržavanju (da li otac ima mirovinu iz koje se može uzdržavati?) temeljem kojeg davatelj uzdržavanja postaje vlasnik nekretnina i dr. što je predmet ugovora) ili ug o doživotnom uzdržavanju (vlasnik postaje u trenutku smrti primatelja uzdržavanja). Dalje, može on vama darovati nekretnine, tj sve na vas prenijeti, no i to otac može opozvati (kao što može tražiti i raskid gore navedenih ugovora bilo koja ug strana) Zaključak: ništa nije 100 % sigurno, pa vi razmislite koliko gubite/dobivate ako ne poduzmete ništa, već nakon smrti oca dobijete svoj zakonski dio tj 1/2 (ako nema oporuke).
  7. Naravno kod javnog bilježnika ovjeravate svoj potpis na opozivu punomoći. Tako se dok zove pa taj naziv stavite u naslov. Pošaljite ovjereni preslik mami (preporučeno) ili tražite da vam potpiše primitak s datumom .. A kako ste u inozemstvu to bi trebao ovjeriti naš konzulat
  8. Opozovite punomoć. I ovjerite svoj potpis na opozivu u kojem ćete navesti tj prepisati sve što ste napisali u punomoći. Može i kraće, no ovako je 100%
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija