Jump to content

Literatta

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Oprostite, jos par pitanja. Sad sam se logirala u e-Blokade, pise da su 1. u redu za naplatu, dodani su i troskovi biljeznika i kamate, i sad je skoro 200,000kn dug. Pise da trenutno nema sredstava na racunima za naplatu, ali da ocekuju prijenos sredstava do 28.1.2023. Obzirom da ni tada nece biti sredstava na racunu, da li ce mi racuni jednostavno ostati blokirani i taj datum se produljuje, ili ce staviti nesto drugo u proceduru 28.1.? Ne znam sto ocekivati nakon 28.1., obzirom da ni tada necu imati ovoliko novce nikako. Koliko dugo mislite da imam vremena (u godinama, nadam se), da otplatim dug? Takodjer, ako uspijem skupiti neki sitni iznos (1000-2000kn), da li je bolje (ili uopce ima razlike) ako taj novac uplatim direkno na blokirani racun, pa ga oni direktno uzmu, ili je bolje da ga uplatim sa suprugovog racuna na racun PBZ-a koji je naveden u ovrsnim papirima? Oprostite, nisam nista spavala, nisam bila u ovoj situaciji prije pa sam isprepadana. Hvala puno unaprijed za odgovor. Lp
  2. Nadam se da ću biti u mogućnosti početi otplaćivati bar nešto...ovako sad, jedino se mogu nadati da neće biti velikih neugodnosti, barem još neko vrijeme, ne zbog mene nego zbog djece da nema šokova. Ja znam da dugujem taj novac, ali ne mogu ništa trenutno tu promijeniti. Hvala Vam puno još jednom, javim se ako bude novih informacija.
  3. Hvala puno za odgovor! A sto mislite pod 'pokretnine'? Nemam auto niti drugih pokretnina, osim namjestaja i ostalog sto je unutar kuce koja nije u mom vlasnistvu, nego suprugovom i od svekrve. Nemam drugih dugova osim PBZ Vize, nisam imala drugih kartica, pa nema ni drugih naplata. A racuni su svi na supruga i njih suprug uredno placa, ali Viza je bila bas na mene i ni on vise nije mogao uskociti da mi pomogne s placanjem nakon sto sam izgubila oba posla, pa je doslo do ovoga sada. Da li PBZ moze raditi probleme suprugu, iako on nema veze s ovom karticom, ali zivim u kuci koja je u njegovom vlasnistvu (djelomicnom)?
  4. Postovanje, dobila sam rjesenje o ovrsi za dug napravljen prema PBZ-u (Premium Viza), dok sam bila zaposlena na 2 posla s vrlo visokim primanjima. Potom sam ostala bez oba posla i bez ikakvih primanja. Nagodba nije bila moguca, jer je PBZ trazio cjelokupni dug odmah (oko 150,000kn, od tog smo i kucu renovirali nakon potresa). Fina je sad blokirala moje racune, i dalje nemam nikakvih primanja, ali nemam niti nikakvih nekretnina ni pokretnina na svoje ime. Trazim intenzivno poslove, ali ako i dalje budem bez primanja, a nemam pokretnine/nekretnine, koji su daljnji koraci koje Fina/PBZ poduzimaju? Mislim, ako nemam nista s cim platiti trenutno, koje su moje a koje njihove mogucnosti? Da li ima neka zastara ili dolaze u prostor u kojem sad zivim (nije moj, dijelom je suprugov a dijelom od svekrve), pa teroriziraju sve, ili sto? Hvala puno unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija