Jump to content

Anak123

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Imam jedno pitanje... Blokirana sam na fini kao fizička osoba. Pošto imam blokadu, da li mogu otvoriti firmu?
  2. Za pozajmicu koju mu skidam sa plaće, došlo je u firmu dopis o administrativnoj zabrani na plaću, zajedno sa izjavom o zapljeni po pristanku dužnika.
  3. Imam još jedno pitanje.. Djelatniku skidam sa plaće(negdje oko godinu dana), jednu pozajmicu. Sad su u firmu došle od više banaka za zapljenu plaće(izjave od bilježnika). Djelatnik ima zaštičen račun. Znam da moram do zakonskog djela skidati djelatniku i prednost ima banka koja je prva poslala u firmu. Sad me zanima, da li ovu pozajmicu koju mu skidam godinu dana, mogu i dalje normalno skidati sa plaće ili moram maknuti i uplaćivati bankama? Jer zadnju plaću koju sam obračunala, skinula sam normalno ratu za tu pozajmicu i razliku do zaštičenog djela koji je ostao uplatila sam banci.
  4. Izjava o zapljeni plaće ovjerena kod javnog bilj.
  5. Hvala. U plaći u prvom mj. uplatila sam banki cca 20 eura jer sam samo toliko mogla pošto ima još adm. zabrane. U plaći u 2.mj. pošto se jedna adm. zabrana maknula, mogla bi banki uplaćivati oko 200 eura. Da li ih nazovem i obavijestim? Da li mogu tako ako se djelatnik slaže?
  6. Pozdrav, nastavno na gore navedenu temu. U firmu je ponovno došao dopis iz banke za djelatnika Poziv na plaćanje po ugovoru... Da djelatnik ne plaća redovno rate kredita (ukupno dugovanje koliko iznosi, te redovni mjesečni anuitet). Za tu banku skinula sam djelatniku sa plaće samo 20 eura jer je samo toliko bilo mjesta (do zaštičenog iznosa). Obavijestila sam banku da samo toliko možemo skinuti pošto ima već neke adm. zabrane. U dopisu piše: Odredbom članka 202 st. 2 ovršnog zakona propisano je da je poslodavac ovrpenika dužab zapljenjeni dio plaće isplatiti, odnosno isplaćivati ovrhovoditelju po isteku roka od 60 dana od dana primitka ovjerene izjave o zapljeni plaće. S obzirom da naprijed citiranu zakonsku obvezu, po kojoj ste dužni postupiti, ovim putem vas ponovno pozivamo da podmirite ukupno dugovanje ili povećate iznos mjesečne ustege jednokratno do potpunog namirenja dospjelog iznosa. Molim vas za pomoć. Što znači ovo gore?
  7. Hvala puno. Samo Vas molim još provijerite. U prvom mjesecu plaća djelatnika će biti 7390,98 kn +787 kn prijevoz. Djelatniku obustavljam: 1340 kn pozajmicu, 843,62 kn ratu kredita (od prve banke koja je poslala dopis) a drugoj banci 483,36 kn. Na redovan račun 0 kn. Ostatak 4724 kn+787 putni uplaćujem na zaštičeni račun. Da li će tako biti u redu? Da li moramo obavijestiti drugu banku da djelatnik nema raspoloživo na plaći da uplaćujemo cijelu ratu?
  8. 6.12. Plaća djelatnika (za 11.mj.)bila je 7390,66 kn+ 787 prijevoz. Obustava ima: 1340, kn pozajmica (od ranije) i sad još ima ratu kredita 845 kn jer je došao dopis iz banke da se moli kod sljedeće isplate primanja u korist banke uplati rata kredita.Ukupno obustava 2185 kn. Tako da je 4724 kn+787 putni uplaćeni na zaštičeni račun a 483 kn na redovan račun. Da li je to u redu? Sada je došao dopis zajedno sa izjavom o zapljeni plaće iz još jedne banke da djelatnik ne uplaćuje redovno rate kredita. Te u dopisu piše da podmirimo dospjeli dug ili da počnemo uplaćivati maksimalan mogući iznos. U slučaju da nema slobodnog mjesta na plači za uplatu cijelog anuiteta pozivaju da mjesečno ustegnemo 1/3 primanja djelatnika temeljem čl. 178 st. 1. i st 2. Ovršnog zakona i uplaćujemo na račun banke. Pošto je plaća iznad 7390 kn, obustava ima 2185 kn, još ima slobodno cca 480 kn. Da li onda samo tih 480 kn uplaćujemo direktno banci? Sto je sa razlikom do 2000 kn? I ako uplaćujemo tih 480 kn onda nemamo više prostora niti za uplaćivanje na redovan račun.Da li je to u redu? Molim Vas za pomoć. Prvi dopis je iz banke predmet se zove: stanje dospjelog dugovanja ponranije dostavljenoj izjavi o zapljeni po pristanku dužnika Drugi dopis iz banke : zapljena plaće po ugovoru broj... I u prilogu dopisa izjava o zapljeni plaće ovjerena kod javnog bilježnika
  9. 6.12. Plaća djelatnika (za 11.mj.)bila je 7390,66 kn+ 787 prijevoz. Obustava ima: 1340, kn pozajmica (od ranije) i sad još ima ratu kredita 845 kn jer je došao dopis iz banke da se moli kod sljedeće isplate primanja u korist banke uplati rata kredita.Ukupno obustava 2185 kn. Tako da je 4724 kn+787 putni uplaćeni na zaštičeni račun a 483 kn na redovan račun. Da li je to u redu? Sada je došao dopis zajedno sa izjavom o zapljeni plaće iz još jedne banke da djelatnik ne uplaćuje redovno rate kredita. Te u dopisu piše da podmirimo dospjeli dug ili da počnemo uplaćivati maksimalan mogući iznos. U slučaju da nema slobodnog mjesta na plači za uplatu cijelog anuiteta pozivaju da mjesečno ustegnemo 1/3 primanja djelatnika temeljem čl. 178 st. 1. i st 2. Ovršnog zakona i uplaćujemo na račun banke. Pošto je plaća iznad 7390 kn, obustava ima 2185 kn, još ima slobodno cca 480 kn. Da li onda samo tih 480 kn uplaćujemo direktno banci? Sto je sa razlikom do 2000 kn? I ako uplaćujemo tih 480 kn onda nemamo više prostora niti za uplaćivanje na redovan račun.Da li je to u redu? Molim Vas za pomoć.
  10. Pozdrav, djelatniku skidam sa plaće 2 kredita. Račun mu je blokiran od 11.mj.2022. U firmu je došao dopis od banke da djelatnik ne uplaćuje rate kredita i da mu počinjemo skidati sa plaće 2000 kn i da uplačujemo banci. Pošto mu je plaća cca 7200 kn, još mu je ostalo raspoloživo negdje cca 430 kn ( jer ima već dva kredita koja mu se skidaju sa plaće). Sto sa preostalim iznosom do 2000 kn? Jer 4724 mu uplaćujem na zaštičeni račun. Tako da a redovan račun nemam iznos za uplatit. Da li je to tako u redu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija