Jump to content

ivan slavonija

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivan slavonija objavio

  1. skywalker hvala na odgovoru ! nisam ni znao u to vrijeme da to moram podnijet , niti mi je ko bilo sta rekao o tome niti sam znao za to . Znaci najbolje zaboravit da se ne sekiram . Hvala jos jednom Pozdrav !
  2. OK , hvala na odgovoru , probat cu tako napravit Pozdrav !
  3. Postovani kolege ! HRVI sam 20% i nikada nisam dobio dionice na osnovu toga ! Prije 10 godina sam dobio trajno HRVI i na osnovu toga otisao u mirovinu . Bio sam prije 10 i kusur godina u Osijeku na prvostupanjskoj komisiji i dobio privremeno 20% HRVI . To privremeno je trajalo oko 2 godine , zatim su me ponovo pozvali na komisiju i dali mi 20% trajno . Nakon te druge komisije mi je iz Zagreba postom stigao dopis da sam trajno 20% HRVI pa sam na osnovu toga bio na komisiji i dobio mirovinu . Sigurn tvrdim da nikakav dopis za dionice nisam dobio , Ne postoji nikakav dopis - pismo niti sto slicno . Ne postoji sansa da sam tako nesto dobio pa da sam previdio ili da nisam na vrijeme predao . Nisam ni mogao predati kad nisam ni dobio nikakvu obavijest da imam pravo na dionice . Ne postoji nikakav papir koj sam ja dobio da imam pravo na dionice . Ja imam samo oko 24 udjela koje nisam prodao u Braniteljskom fondu , ali to nema nikakve veze sa HRVI dionicama Zna li neko o slicnom slucaju , sta da radim ? Pozdrav i unaprijed hvala !
  4. Hvala na odgovoru ! Probat cu postavit pitanje u jednoj vec otvorenoj temi o dionicama Pozdrav !
  5. Ja nisam nikakav formular za dionice dobio . Koliko se sjecam ( prije 10 godina ) ja sam u Osijeku dobio prvostupanjsko rijesenje na komisiji 20% privremeno pa je to trajalo jedno 2 godine privremeno pa su me onda opet pozvali na komisiju i dobio trajno 20% . Dobijo sam nakon otprilike 20 dana postom rijesenje da sam trajno . Nikakve druge papire . S tim rijesenjem sam podnio zahtjev za mirovinu i dobio mirovinu . Nikad nikakav papir za dionice . Ja imam udjele , oko 24% u Fondu branitelja ( jos ih imam , nisam ih prodao ) , ali to nema veze sa dionicama od HRVI . Pozdrav
  6. Hvala nixon na odgovoru . Ja stvarno nisam u toku , spletom okolnosti ja sam vani i malo u HR tako da bas nista neznam . U mom mjestu bas i nema HRVI , ima nekoliko Veterana ali bez HRVI , oni su nakon rata ostali u vojsci i tim putem otisli u mirovinu . Ja sam vec 10 i kusur godina trajno HRVI ali koliko imam u sjecanju ja nisam nikakve iskaznice za HRVI dobio samo pismo od drugostupanjske . Sada prije mjesec i kusur sam isao vadit papir da sam HRVI da bih ga bredao za financijsku potporu , dobio sam potvrdu o HRVI koja vazi samo 6 mjeseci i na njoj pise da se moze samo u navedene svrhe iskoristit . Ja ist tako nikad nisam ni dobio dionice za HRVI 20% bas nikakve . Totaln sam izvan toka . Citam sada u forumu da svi dobivaju dionice kad dobiju stalno rijesenje . Hvala vam jos jednom svima na vasim odgovorima . Ugodno sam iznenadjem koliko su decki sa foruma spremni iskreno pomoci . Pozdrav !
  7. Hvala nixon na odgovoru ! Pokusacu pa sta bude . Vidim da je puno clanova foruma iskreno spremno pomoci pa da ne otvaram novu temu , imao bih jos neka pitanja pa cu ih postavit ovdje . 1. Gdje se vadi HRVI iskaznica ? 2. Ima li neko iskustvo sa veteranskim bolnicama ? Cuo sam da ima u Varazdinu i Kninu , i neka nova u Dalmaciji . U mom mjestu nema stalnog Doktora specijalista , dolazi 3 puta mjesecno iz Osijeka jedan specijalista a guzve su nenormalne . Za jedan zdravstveni problem sam isao kod privatnog specijalista i placao sam jer nisam mogao na red u mom mjestu . Savjetovali su mi da mi moj lijecnik izda uputnicu za veteransku bolnicu . Kako ti ide i u koju najbolje , kad mislim pod "u koju najbolje" nemislim da je neka bolja a neka losija , smatram da su sve dobre , . U kojoj bi najbrze dosao na red ? Neki kazu da je Varazdin prenatrpan . Kako stoji sa Kninom ? Hvala unaprijed !
  8. Prijatelji hvala na odgovorima . Nemam cin u HOSu samo sam obavljao funkciju zapovjednika voda . Prijatelj koj mi je rekao da to pokrenem tvrdi da se i na obavljanje Funkcije moze dobit dobar dodatak na mirovini na osnovu te funkcije moje sudjelovanje u HOSu se odnosi na period 1992 - Hercegovina , . ja imam iz tog perioda nekoliko originalnih papira i prije 2 i kusur godine sam bio u Splitu i nove potvrde izvadio tako da mislim da ovi iz Mirovinskog nebi trebali pravit problem ali svima je poznat da oni bas i nevole HOS . U svakom slucaju ja cu odnijet papire na mirovinski pa cemo vidjet . Hvala svima na pomoci Pozdrav ! .
  9. Pozdrav nixon Kao sto sam vec napisao , bio sam sam prije 2 godine u Splitu i oni su mi sve papire napravili . Znaci ja bih te papire trebao odnijet u Hzmo . OK , otici cu tamo , Odnijet cu te sve nove papire a i imam neke stare originalne iz 1992 g. naprimjer potvrdu da sam u 9. bojni , da nosim to ito oruzje itd . to su bile potvrde kada sam isao na odmor u Slavoniju na par dana da mogu pokazat policiji ako me kontrolira u putu . Malo kasno sam ja to pokrenuo sve , ali tako je kako je , nisu mi bas prilike bile na ruku Mozda nesto dobro i ispadne Hvala puno na pomoci .
  10. Prijatelji hvala vam na odgovorima ! U mom slucaju ovako ide . Ja sam zahtjev za mirovinu poslao u zadnji cas , pet minuta do 12 . To je bilo 2009 g kad je tocno isticao zadnji rok za predaju do Bozica . Ja sam uspio prikupit nesta dokumentacije i jedno javljanje psihijatru da bih usao u postupak . Dokumente od HOSa nisam imao , samo jedan papir da sam bio u HOSu i taj sam papir prilozio sa papirima od HV . Nisam predao papir da sam bio zapovjednik voda jer ga u to vrijeme kad sam predavao papire nisam ni imao . Poslje toga sam dobio mirovinu . Prije 2 godine sam izvadio sve papire u Splitu od A do Z iz HOSa , sve regularno i sa pecatom , cak mi je glavni zapovjednik na te sve papire ovjerio svoju izjavu kod javnog biljeznika da je sve u redu . tu nema ni muljaze ni prevare nita ono 2 svjedoka , to su sluzbeni papiri 9 bojne kada bi ja sad stim papirima pokrenuo da mi se prizna zapovjednik voda iz HOSa , da li bih imao neke sanse , ako da , gdje dostavit te papire .
  11. Pozdrav svima U mirovini sam oko 10 godina sa HRVI 20% trajno Osim HV bio sam i pripadnik HOSa . U postrojbi HOSa sam obnasao duznost zapovjednik voda . Jedan prijatelj mi je objasnio da postoji mogucnost da se zapovjedna funkcija iz HOSa prebaci u HV i da na mirovini takva zapovjedna duznost nosi dobre novce . Ima li neko od clanova foruma iskustvo sa tim ? Ja imam dokumente od HOSa , kuda bi se trebao javit da prebacim tu funkciju zapovjednika voda iz HOSa u HV , i jeli to uopce moguce Pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru !
  12. Pozdrav Prijatelju , djeca su ti u austriji . Tuga slavonska . Ja sam u njemackoj ( to se moze skuzit po mojim odgovorima , nema kvacice na slovima , njemacki laptop ) Od 20. 7 91 do 22 8 95 sam bio u ratu , od garde preko HOSa pa zavrsio u gardi . Nikad nisam nista dobio od Hrvatske drzave , Jedan prijatelj me posto zna moj status me nagovorio da trazim potporu za stambeno zbrinjavanje , kada sam podnio zahtjev , drugiprijatelj mi je rekao da probam povecat HRVI zbog gubitk aoka . Preko ovog foruma sam shvatio da nemam sanse da dobijem veci HRVI zbog gubitka oka jer se desio poslije rata . Prijatelju moj ( neznam ti ni pravo ime ) ali znam da si OK , izgleda da svi mi djelimo tuznu sudbinu slavonije . Meni je sad zao sto sam podnijo zahtjev za dodjelu potpore na ministarstvo branitelja , izgleda da sam jeftino prodao svoju casst . Do sada je u preko 22 godine odobreno samo 704 dodjeljene potpore , meni su rekli prijatelji koji poznaju situaciju da sam ja jedan od samo par preostalih u ovoj drzavi koji imaju na to pravo . Meni se cini da su nam Braca uzalud pala Pozdrav svima
  13. Hvala na odgovoru . Malo sam nakon vaseg - vasiig odgovora pogledao u pravilnik Ministarstva branitelja i shvatio daje to tako kako ste me savjetovali . Kratko receno netreba se oko toga trudit jer zali Boze izgubljenog vremena . Meni je trebalo povecanje postotka invalidnosti zbog financijske potpore za stambeno zbrinjavanje ( prva nekretnina - zadovoljavam sve uvjete iz natjecaja ) povecanjem postotka invalidnosti povecava se i iznos potpore ali gubitak oka nazalost nije povezan sa Domovinskim ratom . Imacu jos jedno pitanje u vezi HOSa ali to cu otvorit posebnu temu . Jos jednom hvala na odgovorima i pozdrav svima
  14. Hvala vam puno na vasim odgovorima ! Znaci bolje da si usparam trud , da ni ne pokrecem postupak . Pozdrav svima i jos jednom hvala na pomoci !
  15. Pozdrav svim citateljima ! Dragovoljac san Domovinskog rata sa vise od 3 godine borbenog sektora i prije 10 godina sam umirovljen sa 20 % HRVI na osnovu PTSP . Prije nekog vremena sam izgubio vid na jednom oku potpuno a na drugom djelomicno . Procitao sam da gubitak jednog oka ( vida ) se boduje sa 50 % . Zanima me ( pitanje ) da li , ako putem svog lijecnika podnesem zahtjev za vijestacenjem na invalidskoj komisiji , da li ce mi se gubitak oka uracunat u HRVI bez obzira sto se je gubitak oka desio poslije i sto nema veze sa domovinskim ratom . Prema neprovjerenim informacijama , trebao bi se uracunat ( nisam siguran da li je to 100% sigurno ) ako je , kakav bi bio izracun novog HRVI , da li ce mi na mojih 20 % HRVI pridodat tih 50 % za oku pa bi to onda trebalo iznosit 70 % ili ce sve to stavit u jedan kos pa po njihovom izracunat nesto proizvoljno . I jos jedno pitanje , kolko sada otprilike traje proces vremenski od podnosenja zahtjeva do prvostupanjske komisije pa do drugostupanjskog rijesenja Unaprijed hvala na odgovoru i pozdrav svim citateljima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija