Jump to content

raging_bull_33

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, 5.2.2023. me zaustavio presretač zbog kontrole alkohola i opojnih sredstava. Odbila sam test na THC, ali priznala konzumaciju male količine. Vozačku su mi oduzeli na 12h. (Već sam pisala o toj temi i znam da sam glupo postupila, ali nisam znala apsolutno ništa o tome kako postupiti u toj situaciji, jer nisam nikad kupila niti držala kod sebe pa da se interesiram što i kako kada me zahaltaju). E sad, mene zanima za koliko prekršaj ide u zastaru? Meni poziv za sud još uvijek nije došao, a uskoro će godinu dana od zaustavljanja. Ima li policija godinu dana pravo podići optužnicu ili i dulje? Također, ako im je rok godinu dana, može li biti isti produljeni iz razloga što sudovi ove godine nisu radili nekoliko tjedana zbog štrajka? Iskreno, ne bih se čudila da mi plava kuverta dođe pod bor.
  2. Hvala na informacijama. Još samo jedno pitanje, hoće li mi to stvarati probleme kasnije? Pošto studiram pravo pa me to najviše i brine.
  3. Razmišljala sam da kažem da nisam konzumirala ili da pristanem na test, ali mi je bilo u glavi to što sam sat i pol prije konzumirala. Da li će poziv za sud doci u kraćem roku pošto je veći prekršaj ili zavisi koliko gužvu sud ima pa je manje bitna težina prekršaja? Kazneni bodovi se kroz određeno vrijeme poništavaju ili ostaju za stalno?
  4. pozdrav, jučer u kasnije sate su me zaustavili presretači radi provjere alkohola i droga. Alkohol ne konzumiram i nisam puhala, ali me pitao jesam li u zadnjih osam dana konzumirala nešto od ostalih opijata. Tu večer sam povukla max 5 dimova i nisam bila ni malo pod utjecajem, ali sam znala da će se svakako vidjeti THC na brisu. Ponudio mi je 4 opcije od koje sam ja izabrala da ne želim pristupiti testu. To sam napravila zato što me na taj način radim prekršaj odbijanja suradnje. Ostale opcije gdje bih radila test nisam htjela isključivo zato što bi onda bio prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem opijata. Jesam li se zeznula što sam tako postupila? Jesu li kazne za to veće ili manje od ostalih solucija? Hoće li biti kazna toliko drastična (10 - 20 000kn) ili će biti manja pošto sam priznala da sam konzumirala tu večer i to što nemam ni jedan prekršaj do sada? (imala sam upozorenje na godinu dana koje je isteklo u ljeti). Bili su mi uzeli vozačku na 12h, hoću li ostati bez vozačke pa da moram ponovno polagati pošto sam mladi vozač (21 godinu)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija