Jump to content

Miataš

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne može, jer to nije tricikl nego motocikl. Zato sam ovdi, mislio sam da netko zna više o tome.
  2. Ovi iz Yamahe bi bili najsretniji da je to tako, da je Tricity tricikl, ali nije. Doslovce ljudi odustaju od kupnje svaki dan radi toga.
  3. Dopisujem se sam sa sbom ovdi, ali možda nekom pomogne. Pregledao sam sve zakone i pravila o homolagiciji i nisam ništa našao, samo mi je opet rečeno da tricikl Yamaha Tricity 125/155 ne spada u kategoriju tricikala, već motocikala. Gdje točno piše zašto ja ne znam.
  4. Evo sam uspio saznati na netu. Postoji restrikcija u tom novom zakonu, a ona kaže: Ako vilice od prednja 2 kotača su manje od 46 cm udaljene to se vozilo ne smatra triciklom iako ima 3 kotača već običnim skuterom. Za sada u tu nesretnu kategoriju spadaju samo Yamaha Tricity 125 i 155, dok paradoksalno veći, jači i brži Tricity 300 se može voziti sa B kategorijom, kao i svi Piaggio Mp3 modeli.
  5. Zdravo Nedavno sam saznao da je usvojen prijedlog da se vozačima položene B kategorije dopusti vožnja skutera na 3 kotača, no kada sam otišao u Yamaha trgovinu raspitati se za cijenu takvih vozila ostao sam razočaran tvrdnjom da to u njihovom slučaju to vrijedi samo za modele od 300 kubika, ali ne od 125 i 155 (inače točno duplo jeftinije od 300 cc) jer oni (ako sam dobro shvatio) nemaju nožnu kočnicu kao model od 300. U praksi to znači da prometni policajci neće kažnjavati ni upozoravati vozače bilo kojeg skutera na 3 kotača sa B kategorijom, ali ako se desi nesreća osiguranje može odbiti isplatu odštete ako vozač nema položenu A kategoriju, zbog tog nevjerovatnog pod pravila u zakonu. Ja još u to ne vjerujem pa pitam vas da provjerite. Hvala
  6. Hvala, i meni je logično da su oni tužitelji. Samo mi nije jasno koje su to onda situacije kada nije izdan prekršajni nalog (zastara 4 godine).
  7. Prekršajni nalog izdala je policija, da. Ne znam jel oni upadaju u tu kategoriju "ovlašteni tužitelj" ili je to sud.
  8. Poštovani Guglao sam ali nisam našao pravi odgovor. Naime prometni prekršaj (za koju je policija predložila kaznu od 3000 kuna) je počinjen 01.09.2019 a meni je sud zakazao prvo ročište 15.03.2023. Jeli postoji neki rok ili zastara 3 ili 4 godine za to, a s obzirom da ne znam da li je to "prekršaj za koje je ovlašteni tužitelj obvezan izdati prekršajni nalog". I da li je uopće izdat. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija