Jump to content

Vožnja skutera na 3 kotača sa B kategorijom?


Miataš

Preporučene objave

Zdravo

Nedavno sam saznao da je usvojen prijedlog da se vozačima položene B kategorije dopusti vožnja skutera na 3 kotača, no kada sam otišao u Yamaha trgovinu raspitati se za cijenu takvih vozila ostao sam razočaran tvrdnjom da to u njihovom slučaju to vrijedi samo za modele od 300 kubika, ali ne od 125 i 155 (inače točno duplo jeftinije od 300 cc) jer oni (ako sam dobro shvatio) nemaju nožnu kočnicu kao model od 300. U praksi to znači da prometni policajci neće kažnjavati ni upozoravati vozače bilo kojeg skutera na 3 kotača sa B kategorijom, ali ako se desi nesreća osiguranje može odbiti isplatu odštete ako vozač nema položenu A kategoriju, zbog tog nevjerovatnog pod pravila u zakonu. Ja još u to ne vjerujem pa pitam vas da provjerite. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo sam uspio saznati na netu. 

Postoji restrikcija u tom novom zakonu, a ona kaže: Ako vilice od prednja 2 kotača su manje od 46 cm udaljene to se vozilo ne smatra triciklom iako ima 3 kotača već običnim skuterom. Za sada u tu nesretnu kategoriju spadaju samo Yamaha Tricity 125 i 155, dok paradoksalno veći, jači i brži Tricity 300 se može voziti sa B kategorijom, kao i svi Piaggio Mp3 modeli. 

 

 

 

 

 

 

Screenshot_20230420_085235.jpg

Screenshot_20230420_085251.jpg

Screenshot_20230420_085309.jpg

uređeno: od Miataš
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija