Jump to content

bet

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. DORH je podignuo optužnicu, no ovaj dio su izostavili. Kako je dokazano da su donijeli odluku protivno zakonu, ovaj dio se bude morao obrazložiti. Hvala na odgovoru. Išlo bude pod sprečavanje dokazivanja.
  2. Onda bi možda moglo proči pod ovo? "Tko s ciljem da spriječi ili znatno oteža dokazivanje u postupku pred sudom, međunarodnim sudom čiju sudbenost Republika Hrvatska prihvaća, arbitražom, u prekršajnom postupku, upravnom postupku, postupku pred javnim bilježnikom ili stegovnom postupku sakrije, ošteti ili uništi predmet ili ispravu koji služe dokazivanju, krivotvori dokaz, ili tko podnese takav dokaz znajući da je riječ o krivotvorini,"
  3. A ako obriše poruke drugoj osobi? znači pošalje poruku preko Viber, Viber nudi opciju brisanja tj povlačenja poruke. Dakle pošalješ poruku nekome, ovaj to napravi prema toj poruci, obrišeš ju i to nije krivotvorenje dokaza? obrišeš ju i njemu, na njegovom mobitelu preko viber
  4. Brisanje poruke koju je osoba poslala nekome, sa podacima koji su ključni za dokazivanje nečega? To se ne smatra krivotvorenjem? znači poslana je poruka sa podacima, obrisana od strane pošiljatelja koji je negirao da ju je poslao, ali je poruka ostala u sigurnosnoj kopiji i kao takva upotrijebljena je za dokaz.
  5. Preko Viber aplikacije mogu se izbrisati poruke koje ste poslali drugoj osobi te tada ona više nema te poruke. Dali se to smatra krivotvorenjem dokaza? brisanje i editiranje poruka koje ste poslali.
  6. Ima li žrtva kaznenog djela uvid u kazneni postupak koji se vodi protiv počinitelja, i isto tako u izvršenje kazne koju sud nije proveo?
  7. Na jednom službenom dokumentu se navodi taj podatak. Jer je nakon 1 godine od tog događaja, ta osoba opet lažno me prijavila, no ovaj put je dobila optužnicu i pravomoćnu presudu zbog lažne prijave. No mene interesira i ta prošla lažna prijava za koju nisam ni znao da je podnjela.
  8. DORH nikakve, vjerujem da je na MUP-u sve stalo. znači prema tome netko mi može napuniti ne dosje, ali valjda neki zapisnik, svako malo prijaviti pa povući, a mup me ne obavijesti? No sad je informacija izašla van. znači što god je bilo, ostalo je zapisano.
  9. Tužba je bila za kazneno djelo za koje se ide od 6 mjeseci do 5 godina u zatvor. Pretpostavljam da je DORH odbacio ili što, no ja nisam bio o tome obavješten. Dapače MUP ne želi odgovoriti, no informacija je točna jer je izašla van sa jednim drugim slučajom službeno.
  10. povučena je optužba, policija nije ništa postupila a niti obavjestila.
  11. Povećanje alimentacija - primjer Ispričavam se ako ima negdje primjer, ali gdje god sam probao dokumenat više ne postoji. Ima li tko primjer prijedloga (tužbe) za povećanje alimentacije?
  12. Ja bi svakako prijavio to da je došla ispred škole, pod obavezno i odmah.
  13. Osoba je dobila novčanu kaznu za kazneno djelo, pokrenuta je ovrha koja nije naplaćena. Koliko dugo vremenski sud može/mora čekati sa ovrhom ako se ona ne naplati da ide u daljnji postupak?
  14. za koje djelo ste optužili nekoga? Već sad vas on može tužiti za odštetu, ne vjerojatno će pričekati da vi dobijete pravomoćnu presudu. tada on po privatnoj tužbi može pokrenuti postupak
  15. Što u slučaju kad je za djelo za koje se postupa po službenoj dužnosti? dakle optužba, koja ulazi u neku evidenciju te se onda povuče?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija