Jump to content

sledge

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav molim pomoć prilikom izračuna dnevnice. Službeni put iz Hrvatske u Njemačku avionom. Let kreće u utorak u 14:55, i povratak slijetanje u Hrvatsku u petak u 14:05. 2h prije polijetanja - 12:55 za utorak (8-12h) pola dnevnice, srijeda i četvrtak cijela dnevnica, te petak (> 12h) - cijela dnevnica. Da li su to 3,5 dnevnice ukupno?
  2. Da li je u praksi moguće da radnik da otkaz ugovora o radu u kojem stoji otkazni rok od mjesec dana, a da zadnji radni dan pada na 31. u mjesecu?
  3. Aha, a što to točno znači sporazum s poslodavcem? Da li je to neki dokument? Na koji dan bih trebao dati otkaz da mi jednomjesečni otkazni rok završi točno 31.3? Bitno mi je zbog novaca, jer ću dobiti manju plaću ako ne radim cijeli mjesec. Ugovor s novim poslodavcem sam već potpisao s 1.4.
  4. Hvala Borbena7. Da li je zakonski moguće dati otkaz koji ima početak u budućnosti (što sam ja pokušao), ili otkazni rok uvijek počinje teći od dana kada je otkaz predan? Nisam bio 100% siguran koji datum staviti kao datum početka, tj. stupanja na snagu (zbog 28 dana u veljači), pa sam naveo trajanje otkaznog roka i krajnji datum u nadi da će poslodavac raspetljati koji je to točno početni dan.
  5. Pozdrav svima, imam pitanje vezano za otkazivanje ugovora o radu od strane zaposlenika. Po ugovoru otkazni rok je mjesec dana (definiran baš u mjesecima, ne danima), te bih htio da mi zadnji radni dan bude 31.3.2023. Sročio sam otkaz i rečeno mi je od strane pravne službe da tako sročen otkaz ne može biti na 31.3. jer je predan 27.2. Svjestan sam da je 31.3 umanjen za mjesec 28.2, a 28.2 uvećan za mjesec dana je 28.3. Zato sam i naveo krajnji, a ne početni dan Nakon toga sam na preporuku prijateljice izmjenio tekst i predao ga emailom jučer 28.2. Dakle moje pitanje je da li su ovi otkazi valjani i ako nisu zašto, tj. što bih i kada trebao poslati da otkažem ugovor o radu, a da mi zadnji radni dan bude 31.3.2023. Da li je to uopće moguće? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija