Jump to content

dalajlama1973

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, nedugo sam saznao da je umro ujak koji je zivio u Australiji. Iza njega su u Međimurju ostale oranice koje je naša obitelj radila 30 i vise godina. Sestra ( moja mama je umrla). Što sa tim oranicama kome pripadaju? Što treba nspraviti da se dobije vlasnistvo? Oporuke nema.
  2. Danas je na stanar ponovno ostao bez vode. Naravno da razmislja otici iz ove sulude situacije. Ja sam pozvao policiju koja inace ne izlazi na teten zbog ovakvih reklo bi se minornih stvari i na pitanje pa dobro zasto sam ne otvorim taj ventil dobija odgovor da se bojim za vlastitu sigurnost i zivot jer je vec prijavljen zbog ozbiljnih prijetnni smrcu ili barem intenzivnom smrcu. Shvatili su da je situacija ozbiljna i da covjek u 21 st kao suvlasnik nekretnine i onaj koji ke platio renoviranje i istalacije je apsurdna. Vodu sam uz njihovu nadzocnost otvorio. Policija je dozivjela vrijeđanje i samim cudom nije priveden.
  3. Razvrgnuce suvlasnicke zajednice je pokrenuto i imam termin ročišća i sutkinju. Ja imam ugrađena svoja interna brojilo vode i struje jer je takav bio dogovor kod renoviranja sjevernog djela kuce. Posto su jako naruseni meduljudski odnosi gdje je u jednom slucaju intervenirala i policija ja sam odlucio da zbog narusenog zdravlja i mira promjenim mjesto boravista. ( prebivaliste je i dalje na istoj adresi) Ali sam isto tako pismenim putem pokusao obavijestiti suvlasnika o namjerama iznajmljivanja. Dva puta se preporuceno pismo vratilo . Zatim smo pokusali e mailom poslati obavijest i kontaktirali ga mobitelom. Znaci sve je pokusaje minirao. Napomenut cu da u isto vrijeme suvlasnik u svome djelu ima stanarku. Neprijavljenu.
  4. Pozdrav, Suvlasnik sam kuce u kojoj nacelno ne živim mada imam adresu i koja je podijeljena ( nije etazirana) na dva dijela pregradnim zidom. Svaki dio ima svoj ulaz i sve. Svoj dio sam iznajmio stanaru no sad se suvlasnik buni i govori mi stanaru da se ne slaze da tu boravi te mu je cak zatvorio i vodu. Sa stanararom je sklopljen ugovor, uredno prijava i placanje poreza. Pitanje: ima li suvlasnik kakvo pravno uporiste da mi potjera stanara?
  5. Pozdrav, Moja je situacija prilično slična. Papirnato sam suvlasnik u omjeru 50 - 50 % a u stvarnosti koristim tek 30% ukupnog stambenog prostora i ne dozvoljava mi se ulazak u preostali dio. Pokrenuo sam razvrgnuce suvlasnicke zajedice sa ciljem da pravnim putem ostvarim polovicu. Uzeo sam odvjetnika jer sve te pravne zavrzlame ne kuzim. Ima li vec netko iskustva oko toga svega? Napomet cu da je u potanju kuća sa imanjem. Kuća ima dva ulaza i svak ima svoju kuhinju , kupaonu... sporna je ta soba od cca 20 m2 u koju mi je zapriječen ulaz jer su vrata naknadno zazidana od strane dotičnog. Molim savjet , što , kako, iskustva? Hvala
  6. Pozdrav! Dva brata naslijedili su kucu , dvor, voćnjak . Kuća je nadograđivana od jedne obitelji i to ispred i iza . Za sve postoje građevinske dozvole. Brat je zauzeo od ukupnih 105 m2 75 kvadrata dokle je drugome ostalo 30kvadrata. Kako da drugi brat ostvari svoju nasljedstvom dobivenu polovicu?
  7. Nastavak ... Iz svega onog gore jasno je da nije provedeno etažiranje. To toga Ce tesko i doći mirnim putem pošto ne pristaje podijeliti po m2 nego po principu kuca - kuca što ne odgovara podjeli 1/2. Moja je ideja , želja, ..sto god vec bilo da se pozicije trenutne zadrže i da mi se ustupi cca 20m2 sobe u koju ja sa svog dijela i ne smetajuci njemu mogu normalno ući. Može li mi netko pomoći savjetom, sugestijom. Unaprijed zahvalan
  8. Pozdrav, brat, otac i ja u ostavinskoj raspravi nasljedili smo po 1/3 obiteljskih kuća i dvorište. Otac je u međuvremenu umro tako da smo svak prihvatili njegovu 1/3 i u konacnici svak ima 1/2 u idealnom omjeru. No , tu sad nastaju problemi. Na dvoristu su dvije kuće zajedno spojene pregradnim zidom. Prva manja ima neto povrsine 30m2 druga cca 75 na dvije etaže. Ovu prvu manju svojim sam sredstvima kompletno renovirao i osposobio za normalan život( za koje imam vecinu placenih računa o radovima) Ova drugu vecu je brat totalno zauzeo nakon smrti oca i ne namjerava mi prepustiti podjelu na idealnu polovicu u kvadraturi nego uporno ponavlja da je moja kuca ra naprijed od 30 m2 a njegova iza od 70m2. Kako mogu zaštititi svoja ulaganja i kako doci u posjed polovice kako stoji u rjesenju o ostavinskoj raspravi. Napomet cu jos da on do sad nije imao nikava znacajna ulaganja u kucu iza a meni.moje osporava. Ne znam.jesam li bio jasan jer situacija je u najmanju ruku cudna. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija