Jump to content

Mirela11

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Znaci moze bit takav postupak ili moze bit problema oko ovrhe? hvala puno!
  2. U redu, to razumijem. Ali mi nije jasno da li moze takav postupak bit, da kada dodje imovina do mene da automatski ide na kupca s obzirom da ima kupoprodajni ugovor sa mnom, znaci da nemam problema oko toga?
  3. Znaci ja sam razgovarala sa zenom koja radit na tome u katastru, i ona mi je objasnila da ukoliko sklopim ugovor sa kupcem prije nego je vlasnistvo na meni, da na temelju toga on ima pravo pokrenut ZK pravni postupak i prenjet to na sebe (upisani vlasnici su umrli jedni zivi vlasnik sam ja, ali mora vodit sudove da bi doslo na mene). I kako on redom pokrece taj postupak da automatski kada dodje do mene odmah se prebacuje na njega bez suda jer ima kupoprodajni ugovor sa mnom. I na taj nacim mogu izbjec ovrhu. Mozete li mi rec da li je to tocna informacija? Ne zelim da radim nesto u sto nisam sigurna. Hvala
  4. Bez obzira sto do sad nisu ni jednu drugu ovrsili?
  5. Pozdrav! Pokusat cu objasnit sve u kratkoj poruci i pitat Vas za savjet. 2018. godine sam podigla kredit u iznosu od 35000 kn, koji sam uredni placala, medjutim zbog smrti roditelja primorana sam pocetkom 2018. podignut jos dodatnih 15000kn. Na kraju zbog situacije u kojoj sam se nasla, primorana sam odselit u Austriji, kod sestre, i nikako nisam mogla dobit posao te nezeljeno prestajem odplacivat taj kredit. U pitanju je Zagrebacka banka. Dobila sam na adresu u HR 2018. opomenu pred ovrhu, medjutim poslije toga nisam dobivala nikakve poste. Barem ne na tu adresu, a ni ovu u Austriji (upisana u PP). Iza roditelja nasljedina sam sume, oranice, vinogradi, bez neke vece vrijednosti. Ali ni na jednom od toga nije provedena ovrha. Imam jos jednu imovinu koju povezuje u istoj cestici suma, dvoriste i oranica, to nije upisano na mene. Medjutim ja imam kupca za to, i zelim to prenjet na sebe ali se bojim da kad dodje vrijeme ne dodje do ovrhe! Zanima me mogu li oni ovrsit taj dio imovine ili ne? S obzirom da sve ostale sume/oranice nisu ovrsili? I da napomenem, postupak prijenosa bi bio taj da kupac sa mnom sklopi ugovor i isplati, a zatim on pokrece ZK pravni postupak i na temelju toga se on upisuje kao vlasnik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija