Jump to content

blubac

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Njegova parcela je u 2 dijela, ovo s drvecem je 1 a livada druga, dodiruju jedna drugu. Drvece je uz cestu, livada nije. Broji li se i dalje da on ima izlaz na cestu?
  2. Koliko od međe se treba pomaknuti? I smijem li ja stoku tjerati preko njegovog? Susjed mi je rekao ako ne maknem ogradu da će je on sjekirom skinuti, treba li na to zvati policiju dok ne učini?
  3. Ovako: susjed ujedno i bakin rođak ima travnjak (broj 2 na slici) iza moje kuće (broj 1 na slici) , mi imamo voćnjak iza njegovog travnjaka (broj 3). Ja na dvorištu imam 3 ograde, 1 je prema cesti,a 2 su gdje su ograđene životinje (par ovaca kokoši itd.). Sad,gospodin se našao uvrijeđen jer su ograde zatvorene da životinje ne odlaze i on ne može kada hoce ili kako oce na svoj travnjak nego mu se mora otvarati i zatvarati kapija, što u 90% slučajeva nije moguće jer smo na poslu. Zadnje što je izjavio je da do 1.6. moramo ukloniti ogradu oko svojeg voćnjaka (broj 3). Ograda je el.pastir montažna jer nekad ovce idu unutra na ispašu (kada idu gore idu pješice preko parcele broj 2). Također je naglasio da životinje ne smiju koračiti 1cm na njegov travnjak te da se 1.7. vidimo na sudu (nije naglasio točno oko čega će nas tužiti). Crnom bojom na slici su obojane ceste, pri dnu slike je glavna cesta d1 a u gornjem lijevom je seoska cesta asfaltirana, no problem je što zbog velikog nagiba nije zgodno prolaziti sa ove "gornje" strane traktorom. Molim odogovor na ovo: Ima li "rođak" ikakvo pravo prolaziti traktorom preko mojeg dvorišta svojim imaginarnim putem (nacrtan žutom bojom). Imali na temelju čega on mene tužiti u vezi tih parcela i toga što su moje ovce prelazile preko tog travnjaka(ja od kad je imao ovu epizodu stoku više ne tjeram tuda). Naglašujem da u katastru ne postoji ucrtani put preko mog dvorišta!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija