Jump to content

Legalis1972

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nije ga bilo tad,nema ga ni sad. Upisana je jedino hipoteka banke za kredit kojeg je mama podigla za tu kucu i njezino plodouzivanje.
  2. Hipotetski-da tuzitelj prica istinu kako je dobio spor i ima papir kojim moze uzeti kucu (a kuca nema nikakav teret,nema hipoteke i vise nije oceva nego mene i sestre ,upisana u katastar) i opravdava se time kako nije htio uzeti kucu 30 godina jer je dobar i to nije mogao napraviti (a nije na glasu ni blizu kao takav) ,i sad trazi novac od nas,jer jos uvijek tvrdi da kucu nece uzimat,da to nemoze napravit. Jeli moguce da blefira? Jeli postoji zastara presude? Ako on umre ,uz pretpostavku da je presuda donesena u njegovu korist,jel se onda to prenosi na njegovog nasljednika?
  3. Da li smrcu tuzenika prestaje taj spor cak i ako je nekim slucajem prije 30 godina donesena pravomocna odluka da je tuzitelj dobio i u tom roku nije nista poduzeo sto mu je presudom omoguceno?
  4. Ima ,od opcinskog,na njemu je samo naznaceno kad je primljeno u sud Napisan je tako da se posuduje 10 000 dem na 6 mjeseci uz kamatu 9% i ako se novac ne vrati garantira se kucom zajmoprimca. Potpisani su vlastorucno zajmodavac,zajmoprimac i 1 svjedok. Neznam kakvi su sve ugovori potpisani jer imam samo jedan a tko zna ima li jos koji. Cudno je samo kako se nikad nije uspio naplatiti a imao je garanciju iz ugovora. Ja njemu planiram rec da da stvar na sud.Ako u tom slucaju on ima neku presudu stvarno jel odma moze s njom uzet kucu posto je otac umro ili mora sad s tim svim ponovno pokrenut postupak s nama kao nasljednicima?
  5. E to je problem jer odvjetnik to nije nasao na sudu a mi papire nemamo,samo smo nasli prijedlog tuzbe i ugovor o zajmu i to je to. On sada tvrdi da ima pravo uzet nasu kucu SAMIM ODLASKOM NA FINU ili da mu damo kes odnosno neku zemlju. Neznam ali mi je cudno da nije digao kucu vec 30 godina a ima rjesenje ,niti na nasoj ijednoj zemlji ima ikakva zabiljezba,teret. Jeli moguce da ima neku ispravu kojom se moze uknjiziti nakon 30 godina a da je validna?
  6. Postovanje, moj otac je umro sa oporukom u kojoj smo ja i moja sestra sve dobili kako treba i uknjizili se na sve prema ostavinskoj raspravi. sve nase nekretnine su na nama bez ikakvog tereta zabiljezenog. sad se javlja jedan covjek koji je imao spor sa ocem 1993. u kojem ga je tuzio da mu nije vratio novac i tvrdi da ima ugovor o zajmu u kojem pise da ako mu novac ne vrati da mu uzima kucu.znaci novac mu duguje vec 30 godina i nije mu ga vratio a ovaj mu nije uzeo kucu nego sad prijeti nama da to moze ucinit. mi kao nasljednici pojma nismo imali o tom sporu niti smo ikad vidili presude a nas odvjetnik tvrdi da uopce nije nasa predmet na sudu. zanima nas: 1. da li smo mi kao nasljednici trebali dobit neku obaviejst o tom predmetu,s obzirom da smo mi nasljednici i njegovih dugova? 2. da li se on moze uknjiziti na nase nekretnine ako je vodio spor sa nasim ocem a one su sada nase jer on tvrdi da to moze samim odlaskom u finu? 3. dali postoji zastara za takve stvari?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija