Jump to content

at222222222222

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na detaljnom odgovoru. Upravo ovaj dio jel može retroaktivno vrijediti tužba me zanimao. Srdačan pozdrav i hvala puno još jednom!
  2. Imam 25 godina, do prosle godine, ( rujna 2022) bio sam na faksu. Sad vise nisam student. Trenutno radim. Jasno sam naglasio svojoj odvjetnici da za dalje ne želim ništa od alimentacije jer nemam pravo na to. Do danas nije nista platio, niti nakon prodaje nekretnine (prosle godine) do sad. Imam brata koji je mladi od mene, tek druga godina faksa, imamo rješenje da je i dalje dužan plaćati alimentaciju za njega ali niti njemu ne plaća ništa. On također radi preko studentskog. Dug za alimetaciju ide i dalje naravno. Ali on se prijeti da će tražiti da se nekretnina vrati. On se u tih par godina koliko već vodimo spor nije javio niti jednom na sud, niti kad je došlo rješenje o visini alimentacije, niti kad je donesena ovršna isprava za prodaju nekretnine. Javio se tek sad na sud kad je praktički sve gotovo jer je ljut što je kuća prodana. Strah me da neću izgubit novce zbog toga što i brat i ja radimo.
  3. Poštovani, situacija je naime sljedeća. Posljednih par godina vodim sud sa rodteljem vezano uz neplaćanje alimentacije. Odluka o visini alimetacije donesena je prije 6 godina. U periodu od te od odluke do danas ništa nije dobrovoljno plaćeno. Prošle godine, zbog neplaćanja je prodana nekretnina te sam dio svog duga uspio namiriti iz te prodaje. Moje pitanje je vezano uz sljedeće, u periodu kad je alimetacija trebala biti plaćana, a nije, ja sam radio preko student servisa s obzirom da nisam imao izbora. U obiteljskom zakonu stoji da dijete koje ima prihode je dužno pridnositi za svoje uzdržavanje. S obzirom da sam jedva naplatio dio duga, sada se bojim da ću morat nešto vraćat. Roditelj nije pokazao niti najmanju volju i želju u proteklim godinama da išta doprinosi mome uzdržavanju. Imam par presuda sa suda u kojima jasno piše da nije dao niti 2 kune za mene. Stvarno sam jedva skrpao kraj s krajem, jedva izvukao nešto i bojim se da to ne bih izgubio. Postoji li mogućnost da ću dobiveni iznos morat vratit, ili da će se iznos alimentacije smanjiti te onda kao takav nije dovoljan da bi nekretnina bila prodana prije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija