Jump to content

Fleur655

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, dobili smo Rješenje o izvedeno stanju za navedni prostor - prema njemu je zaista riječ o poslovnom prostoru, premda to nije izričito navedeno u vlasničkom listu. Mislite li da je to u redu i da bi se mogla obavljati djelatnost trgovine?
  2. Puno hvala na detaljnom odgovoru!
  3. Pozdrav, molila bih informaciju vezanu za obavljanje djelatnosti trgovine i MTU. Treba li prostor u kojem će se obavljati trgovina i za koji će se tražiti dobivanje MTU bili registriran isključivo kao poslovni prostor, ili može biti primjerice etaža obiteljske kuće koja ima odvojena brojila, ulaz itd. odnosno ispunjava uvjete koji su navedeni za dobivanje MTU, ali nije službeno definirana kao poslovni prostor? Hvala!
  4. Hvala vam puno na odgovoru! Još samo jedno pitanje, jer smo paranoični oko svega 😁 Jedan od suvlasnika zemljišta je vlasnik paušalnog obrta, ali vlasništvo zemljišta nema veze s obrtom nego isključivo s tom fizičkom osobom. Može li kako utjecati na prodaju terena i obračun PDV-a?
  5. Pozdrav, Molila bih vas informaciju vezanu za prodaju građevinskog zemljišta. Zemljište je kupljeno u rujnu 2020., a građevinsku dozvoli smo dobili 2022. Zbog promjena na tržištu, nismo u mogućnosti financirati izgradnju i odlučili smo zemljište staviti na prodaju. Plaća li se u tom slučaju PDV na prodajnu cijenu zemljišta ili ne, budući da je prošlo više od 2 godine od kupovine zemljišta? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija