Jump to content

StanLu

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je StanLu objavio

  1. Poštovani, hvala na odgovoru
  2. Poštovani, hvala na odgovoru. Molim Vas još samo odgovor na ovu situaciju. Najmoprimac parkira vozilo bez obzira na oznaku privatan posjed i višeputna upozorenja mailom da ne parkira vozilo. Zatim se iza njega parkira drugo vozilo i spriječi mogući izlazak njegovog vozila. Što on može napraviti ili može li vlasnik tog posjeda odgovarati za sprječavanje izlaska njegovog vozila? Nažalost razgovori s njim nisu ništa pomogli. LP
  3. Poštovani, s najmoprimcem imam ugovor o najmu stana. U stan se jedino može ući kroz ograđeno dvorište od tog stana. Međutim to ograđeno dvorište (teren) nije nikad riješeno u zemljišnoknjižnim odjelima te vlasnici terena dvorišta nisu nikako povezani s najmodavcem stana i vlasništvom stana (kuće) što je jedini dio ugovora o najmu. Može li najmodavac stana u dvorište staviti dobermana i tako onemogućiti najmodavcu ulaz u stan te zaključati ulaz u dvorište i staviti oznaku oštar pas na ulazu.
  4. Poštovani, ugovor je na određeno i na godinu dana. Ugovor je prešutno nastavljen uz iste uvjete za sljedećih godinu dana. Mogu li promijeniti cijenu najma u ugovoru na određeno koji sada traje 16-17 mjeseci ili moram čekati istek ovog ugovora?
  5. Poštovani, moj najmoprimac parkira na privatnom posjedu nasuprot iznajmljenog stana. Kako smo ušli u loše odnose vrijeme je da ga se riješim. Opcija 1: Prvo ću ograditi prostor za ulaz na parking i označiti ga da je to privatni posjed. Ako skloni lanac i ponovo parkira onda bih iza njega parkirao auto od prijatelja koji se ne bi micao do daljnjega. Opcija 2: Ne bih označio i ogradio ulaz na posjed ali bih parkirao auto od prijatelja nakon što on parkira vozilo i tako onemogućio izlazak njegovog vozila Što mi predlažete? Napomena - u ugovoru o najmu stana nema opcije o parkingu već smo usmeno rekli da može parkirati i što je najbolje taj posjed je u vlasništvu sestre a ne od moje žene koja je najmodavac stana. Mogu li imati bilo kakvih posljedica ako najmoprimac kontaktira policiju jer nije u mogućnosti izaći iz posjeda?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija