Jump to content

CANDY0000

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imam jos jedno pitanje. Da li u otkazni rok ulazi godisnji odmor i ako da, koliko dana imam pravo godisnjeg odmora s obzirom da sam u firmi 3 i pol mjeseca?
  2. Razumijem, a da li je moguće nakon povratka na posao i sa početkom valjanja otkaznog roka, ponovo otvoriti bolovanje te da li se samim time prekida otkazni rok ili je i dalje pravo valjan do isteka samog? I time se prekida svaki radni odnos.
  3. Hvala Vam, a ako može pojašnjenje. Kada zatvorim bolovanje, te se samim time i vratim na posao. Da li mi otkazni rok automatski počinje (radi već pismenog danog otkaza) ili treba ponovo sa novim datumom predati otkaz, te nakon tog drugog datuma i otkaza počinje otkazni rok.?
  4. Hvala, u redu, to je što se tiče otkaznog roka, a što je sa samim otkazom?
  5. Pozdrav, Dao sam otkaz pismenim oblikom za vrijeme bolovanja. U firmi sam manje od 6mj, sa ugovorom na neodređeno, te me zanima da li mi otkaz vrijedi sa danom kojim sam naveo te da li je i od toga dana pokrenut otkazni rok, iako sam dobio povratnu informaciju od poslodavca da mi otkaz i otkazni rok ne vrijedi te ga ne mogu dati dok sam još uvijek na bolovanju. Molim Vas za neki stručni savjet i pomoć. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija