Jump to content

RYZEN

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. može još samo jedna pomoć ( stvarno sam kao naivac glede ovog) da li mi može suvlasnik stvarati probleme na sudu ako ja želim srediti gruntovno kuću, odnosno ja bi pokrenuo postupak i u njegovo ime, iako mi on odugovlači, ne želi mi potpisati papire da zajedno pokrenemo taj postupak na sudu. Ovako ne sređeno stanje u kući, zapravo njemu ide u korist, zaključao je više prostorija u koje ja ne mogu ući, nego što on ima upisano u vlasništvu. Kako ga "prisiliti" da se otključa taj višak kvadrata, jer zapravo ja ne koristim kvadrata koliko imam upisano u vlastovnicu. hvala
  2. Zahvaljujem vam na strpljenju i odgovorima. Ja se jedva čeka riješiti te kuće, jer mi stvarno stvara teret. Njegova obitelj koristi (tlocrtno gledano) više kvadrata koje zaključava, nego po kvadratima koje mu pripadaju. Wc nam je zajednički, ulaz zajednički, ma ono teški kaos i nikako da uđem u tu konobu koja bi po kvadratima zapravo pripala meni, jer je zaključana. Pravno dakle, ne mogu ništa, dok ne razvrgnem suvlasničku zajednicu. On navodno želi ju podijeliti nekretninu ali bi koristio zajedničke dijelove da prolazi cijelom kućom dok ne dođe na kat koji koristi i zaključava. S obzirom da je nekretnina stara, toliko treba uložiti da će ju biti lakše prodati. Ah, muka mi je dok ovo i pišem, al eto morat ću se strpiti dok ne razvrgnem suvlasničku zajednicu. Hvala još jednom.
  3. zahvaljujem na odgovoru. Nikako mi nije jasno da taj rođak koji ima manji dio kuće ima veća prava od mene. I samim time ugrožava moja prava, u smislu da ja ne mogu koristii kvadrate koji mi pripadaju, jer npr zaključava konobu.
  4. upisan sam ja 2/3, taj rođak 1/3. Kuća je nesređena zemljišno knjižno, raspoređena je na više k.č. ( starina je u pitanju) na kojem su upisani i neki drugi suvlasnici koji nikad nisu koristili kuću ( pod koristili mislim, u zadnjih 100 godina). Sudski treba riješiti vlasništvo, taj dio mi je jasan i to sam pokrenuo. Međutim mene muči na koji način ovog rođaka koji ima 1/3 "natjeram" da ju stvarno i koristi.
  5. Nasljedstvom sam dobio većinski dio kuće (vikendice) na Pagu, 2/3, a 1/3 vikendice koriste rođaci. Svi ju koristimo samo prek ljeta. Međutim ti rođaci koriste puno više kvadrata nego što im pripada po vlasničkom listu, zapravo ja sa svojom 2/3 koristim manje prostorija nego oni. Imamo i zajednički ulaz u dvorište, te kupaonu. Dogovor nikako nije moguć, jer osporavaju moje tvrdnje. Na koji način ja mogu doći u korištenje svojih kvadrata? Napominjem da kuća još nije pravno riješena, u smislu kak da su upisani neki rođaci kojih više nema i koji nikad nisu koristili kuću. Ja i ovi rođaci koji koristimo kuću je zapravo i koristimo sve godine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija