Jump to content

kk77

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. zapravo vidim ovdje da pričaš iz iskustva. ali mislim da to sve ne vrijedi AKO se osig.kuća nije naplatila od lovačkog. Jer ako se oni ne neplate, onda bi štetnik prošao bez ikakvih posljedica, a to mi je najčudnije u priči.
  2. Kužim. Ima mi to sve smisla kaj pričaš, ali tri stvari su zanimljive: 1. da je osiguravajuće društvo meni reklo da ne može potraživati od lovačkog jer je "sad prekasno" 2. različita interpretacija mene, tebe i lawbydesign; ekonomist sam po struci, nisam pravnik inače pa više vjerujem vama 3. čudi me da nije bilo više ovakvih primjera prije pa da netko točno zna iz prethodnog slučaja/presedana
  3. Prošle godine u 10 mjesecu. Natezao sam se mjesecima s lovačkim društvom (kojem su par mj prije ukinuli policu osiguranja) da mi isplate 100% štete, jedva su ponudili 50% u novcu. Imao sam kasko pa sam to iskoristio da popravim auto. Dugo se čekalo da dođu dijelovi za auto i u razgovoru s osiguravajućim društvom prokomentirali su da bi se i oni naplatili od lovačkog, ali da je sada prošao rok. Možda je njima, ali mislim da meni nije i da mogu tražiti tih 50% u novcu koje su izvorno ponudili. Dosta mi je čudno da nitko nije imao sličnu situaciju. Tih problema nije bilo kad je lovačko društvo imalo svoje osiguranje, ali ono je raskinuto.
  4. Osiguratelj je popravio auto u ovlaštenom servisu. Koliko sam ja shvatio, moj osiguratelj se neće moći naplatiti od lovačkog društva jer im "je prošao neki rok".
  5. Lovačko društvo nije nikome ništa platilo ni osigravateljskom društvu (nešto se zakasnilo za to) ni meni ko oštećenom. Po tome onaj koji je kriv - lovačko društvo - bi zbog mojeg kaska prošlo bez posljedica.
  6. Hvala na odg i pomoći. I ja sam mislio da su dvije različite pravne osnove pa da imam pravo na obje - od krivca (HLS) i od osiguranja (jer sam uplatio kasko).
  7. Hvala na odgovoru. OK, ako sam dobro shvatio - nema veze što ću za nastalu štetu dobiti od kaska popravak i novce od HLS?
  8. Pozdrav, molio bih pravni savjet vezano za sljedeću situaciju: Tijekom vožnje automobila na mene je naletjela divlja svinja: zaletjela se u auto tijekom vožnje i udarila s lijeve strane automobila te ogrebla i udubila branike i vrata. Utvrđeno je da ja nisam kriv nego je krivnja na strani lovačkog društva (iako postoji znak za divljač) i to zbog toga jer nisam ja udario životinju nego se ona zaletjela u mene. Lovačko društvo je ponudilo iznos u EUR koji pokriva samo oko 50% iznosa štete po procjeni auto-kuće i automehaničara. Budući da imam kasko osiguranje odlučio sam radije štetu na autu pokriti preko osiguranja (da ne plaćam ostalih 50% štete). Moje pitanje je: mogu li sada nakon što je auto popravljen uzeti iznos koji je ponudilo lovačko društvo? Hvala na savjetu lp,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija