Jump to content

Dddddddd

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Možemo li tražiti isplatu i u slučaju da samo potpišemo izjavu kod JB da smo u izvanbračnoj zajednici bez upisivanja jednakog vlasništva?
  2. Dakle, ukoliko se oboje upišemo kao jednaki vlasnici, u slučaju prekida veze, iselim se iz stana, te mogu tražiti povrat uloženih sredstava?
  3. Partner i ja smo smo u vezi 2 i pol godine. Partner namjerava dići kredit i kupiti stan. Ja ne mogu dići kredit jer podsjedujem već jedan. (Auto) Zajedno bi se uselili, dok bi ratu kredita plaćali 50:50. Moja pitanja su sljedeća, u slučaju prekida, koja su moja prava potražnje uloženih sredstava ako ćemo plaćati ratu kredita 50:50? Kako nisu prošle 3 godine, vrijedi li u ovome slučaju dokaz kod JV kojeg bi potpisali da smo u IB zajednici? Jesu li potrebni svjedoci? Što se dešava u slučaju smrti? Kako se raspodijeljuje imovina ukoliko se uđe u bračnu zajednicu i kasnije rastavi? Npr. Uselimo se, živimo zajedno godinu dana, odlučimo sklopiti brak, nakon nekoliko godina se rastavimo. Na koji način stan može imati dva vlasnika ukoliko jedan partner uzima kredit? Koja su prava u slučaju da se oba partnera vode kao da svaki posjeduje 1/2 stana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija