Jump to content

MajaMalci

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani gospodine , ja sam na rubu da se povućem s mjesta direktora i samo šaljem tužbe za isplatom dobiti (koje u ovome trenutku iznosi 240.000€ ) i mojih je 60% . Nadalje , još uvijek nemamo drustveni ugovor a ja ne planiram popuštati previše . Isto tako razmišljam o prodaji udjela - samo ne znam koliko bi bila “poželjna” kupnja udjela u takvoj tvrtci . Imam 60% udjela u tvrtci koja od ove poslovne godine ima promet od 492.000€ godišnje , a ima samo 3 zaposlena , neke sitne mjesečne troskove , 2 leasinga za automobile od koji jedan ističe u 06-24 , a drugi ističe za 4 godine i vrijednost imovine preko 5.000.000 € . Postoji samo izjava o osnivanju od pokojnoga vlasnika koja je najobičnija špranca , a novoga društvenoga ugovora još nema jer mene i moje odvjetnike ignoriraju već mjesecima . Imate li možda neko pravno mišljenje po tome pitanju ? Neki savjet ? Upravo se sada oko toga lome koplja - one žele da ih se pita i da se vijeća oko svake olovke - a ja to odbijam i nikada na to pristati neću . Ali njihovi odvjetnici se također ne javljaju na naše uporne apele za javljanjem kao i e-mailove . Suluda situacija do kraja .
  2. Ja se ispričavam - čitala sam vaše poruke , ali nisam odgovorila.Upravo takvu situaciju imam i ja . Imam dva mala suvlasnika koji se od 8 mjeseca ne javljaju na pozive mojih odvjetnika a u međuvremenu su me čak pokušali i kazneno prijaviti 😂 Još uvijek ( a danas je 28.11.2023) mi nemamo društvenoga ugovora , ali ih to ne sprečava da me kleveću .
  3. Radi se o tvrtci koja vrijedi nekoliko milijuna eura , te sam itekako rekla svojim odvjetnicima da u budućem društvenom ugovoru mora postojati klauzula o prvokupu . Hvala vam na ideji da se i odvjetnici druge strane ukljuce u praćenje - nije mi to palo napamet . Zapravo to će olakšati puno toga .
  4. Postovani svi , naslijedila sam 60% tvrtke (do tada 1 vlasnik - 100% udjela ) . Inače sam bil zaposlenik iste (direktor) , no zbog mnogih razloga osim supruge i sina pokojnoga te svaki ima po 20% , a 60% ostavljeno je meni .Još nas čeka sklapanje novoga društvenoga ugovora . Sada nailazim na oprečne informacije . Meni moji odvjetnici kažu da kao direktor smijem donositi poslovne odluke kako sam i zadnjih 15 godina i po pitanju novih troškova kao i po pitanju novih poslovnih ugovora. Osim sto sam u 2023 povećala prihode za 30% ( razlog povećanja nije inflacija , nego puno povoljniji i bolji poslovni ugovori ), povećali su se i troskovi za 10% - i sada imam problem sto me druga strana ( ne njihovi odvjetnici , nego sami vlasnici ) prozivaju za nove troskove i prijete se - točnije izjavili su zabrinutost za svoje udjele i da će prepustiti svoje udjele odvjetnicima - mislim si ok , radi sto hoćeš sa svojim udjelima . Molim evo mišljenje i s ove strane Legalis foruma - da li ja kao direktor i kao vecinski vlasnik MORAM pod obavezno svoju braću po udjelima pitati prije donošenja odluke o novome trošku (novi najam , novi leasing ugovori , popravci , zamjene , Itd ) i ako odluka nije jednoglasna da praktički ne smijem ništa - barem je njihovo mišljenje takvo - ili se svi slažemo ili ništa . Moji odvjetnici su to odbacili kao obavezu (tek kada se radi o investiciji koja čini 50% ukupne vrijednosti tvrtke )- no opet imam negiranje s druge strane . Luda sam . imamo društveni ugovor koji je bio od pokojnoga vlasnika te nam sljedi dogovor oko novoga društvenoga ugovora . Ja naravno neću nikada pristati na potpisivanje društvenoga ugovora gdje kao direktor i kao vecinski vlasnik trebam jednoglasnu odluku svih za doslovno popravak krova ili wc skoljke , ali ne znam koliko oni mogu ici daleko sa svojim zahtjevima te ne znam kako će sve to proći . ima li sličnih iskustava ? Čeka me sastanak s mojih odvjetnicima pred kraj 8 mjeseca ali mislim da ću se pojesti do tada od stresa . molim ako imate neke smjernice , savjete , iskustva . hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija