Jump to content

TestUser

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zar nije neko pravilo ako je novogradnja da se ne plaća porez na nekretnine? Čak i ako papir nije pečatiran?
  2. Taj porez ne mogu nikako izbjeći, pričam za slučaj da ni nemam nekretninu na sebi? Ok pretpostavljam da ako dajem gotovinu da javni bilježnik mora tu biti kao svjedok, za slučaj transakcije preko banke donijeti potvrdu o uplati?
  3. Pozdrav, otvorio sam temu prije par dana i bliže sam kupovini kuće sad me zanimaju slijedeće stvari jer imam više informacija. Dogovorio sam s prodavateljem uvjete oko kapare i sad me zanima idući korak kome trebam ići javnom bilježniku ili odvjetniku da mi složi predugovor za kupoprodaju nekretnine? Ako trebam samo javnom bilježniku, zašto u ovom koraku nije nužan odvjetnik? Prodavatelj mi je dao izvod iz katastra, posjedovni list i građevinsku dozvolu sve je 1/1. Bi li ove stavke trebale biti navedene u predugovoru? Gdje mogu vidjeti primjerak ispunjenog predugovora gdje piše iznos kapare i obveze mene kao kupca i prodavatelja? Zanima me moram li platiti porez na nekretninu, ako sam suvlasnik kuće (pola-pola, ja i mlađi brat) koju sam dobio na dar od države (kuća je stara 70 godina i na području posebne socijalne skrbi)? Dodatno zanima me vezano za kaparu, je li se kapara obično daje u gotovini ili je transakcija uplatom na račun prodavatelja?
  4. Kuća je novogradnja, što se tiče unutarnjih radova ostalo je još provesti podno grijanje, staviti parket i srediti kupaonicu, mislim da bi kuća trebala biti gotova do kraja godine. Pretpostavljam da u banku ne mogu po krediti dok kuća ne bude full gotova? U ovoj fazi bi išao kapariti ali prije svega provjeriti s bankom sve oko toga da ne bi imao problema kad banka javi koje stvari trebam obaviti išao bi do odvjetnika radi ugovora kojeg treba složiti radi kapare. Hvala na odgovorima svima :), ako ima još netko predložiti na šta treba paziti slobodno napišite.
  5. Pozdrav svima, prvi post pa se nadam da pišem na ispravnom subforum. Zaručnica i ja smo se odlučili na kupovinu kuće u blizini Zagreba, kupnja je direktno od investitora bez ikakvih agencija kao posrednika. E sad kako nismo ni ja ni ona upućeni oko ovih stvari šta bi trebali prvo provjeriti? Da sam siguran da je investitor čist oko papira sa zemljištem na kojoj je napravio kuću? Pretpostavljam da moram složiti ugovor radi kapare kojom planiram rezervirati kuću, jer jedan dio bi išli na gotovinu drugi dio na kredit.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija