Jump to content

VozačČ

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To me najviše i ljuti u cijeloj priči, pa se opet vraćam na početno pitanje o ljudskim pravima, Ustavu i slobodi kretanja... budući da svojim postupkom nisam ograničio slobodu i prava drugih ljudi niti ugrozio pravni poredak, javni moral te zdravlje, a meni su ograničene Ustavom definirane slobode. Gdje da stanem sa autom, a da prema njihovim Općim uvjetima nisam nakon 10 minuta potpisao ugovor o korištenju parkinga ?!? Suludo !?! Ima li pravnog lijeka za ovakvu dubiozu ?
  2. Moje vozilo je bilo parkirano uz dvije bijele klupe. Bio sam parkiran cca 20 minuta. A što se tiče Odluke izrijekom kaže ovako: Pa nisam jednom u EU/RH stao sa automobilom na području gdje se naplaćuje parking, na dio koji nije iscrtan na kolniku i nitko mi nije naplatio ništa...ovo mi se čini kao presedan.
  3. Od komunalnog trgovačkog društva IVANJ Novi Vinodolski dobio sam dnevnu kartu u 07. mjesecu ove godine. Parkirao sam na dijelu na kojem se vrši naplata parkiranja, ali na dijelu kolnika na kojem nije označeno parkirno mjesto za naplatu, na tom mjestu nisam ugrozio funkcioniranje prometa. Žalio samo se na to sa argumentima da nemaju osnove naplate parkinga na dijelu koje nije označeno na kolniku jer mi time krše i Ustavna prava o slobodi kretanja, međutim žalba mi je odbijena jer se oni pozivaju na svoje opće Uvjete Članak 7. koje su donijeli u skladu sa Zakonom, što je činjenica i u kojem stoji da oni smiju naplatiti dnevnu kartu ukoliko se ne koristi parkirališno mjesto sukladno horizontalnoj i/ili vertikalno signalizaciji, što ispadne da je i moj slučaj. Moj zaključak i tumačenje: po tome ispada da je Ustavno pravo o slobodi kretanja "pregaženo" Općim uvjetima koja je donijelo lokalno komunalno trgovačko društvo u skladu sa Zakonskom odredbom. Tko i da li provjerava da li doneseni Opći uvjeti komunalnog poduzeća ne krše Ustavna prava ? Je po tome svako zaustavljeno vozilo duže od 10 minuta na dijelu gdje se vrši naplata parkinga i na dijelu gdje to nije označeno mora platiti parking ?!? Taj moj argument u žalbi su ignorirali. Molim Vas za savjet, što se tu može još postići osim sudske tužbe, a to mi se baš i nekako ne da...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija