Jump to content

Mauro2023

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Treći suvlasnik se odrekao u korist njih oboje, sada pokojnih, samo oni za svog života nisu to riješili u zemljišnim knjigama. A obzirom da sin od pokojnice i ja nismo brat i sestra ne možemo dijeliti po pola (ili su stvari drugačije?),jer je ona nasljednim pravom nakon njegove smrti dobila i pola mojeg dijela, odnosno 1/4...da li sam to dobro shvatila?
  2. U svjetlu novih saznanja pitanje! Ako se treći suvlasnik odrekao svojeg dijela davnih godina (onaj koji ima 4/16 posjeda), a o čemu vjerojatno postoji pisani trag koji meni nije predočen, tko tada ima koliki dio u posjedu? Jer, u rješenju o nasljeđivanju smo, nakon smrti mog oca, obje u polovici posjeda dočim sada nakon njene smrti sin tvrdi kako ja imam samo svoj dio (3/16). Trebam li pristati na takvu isplatu ili bi se stanje promijenilo u moju korist nakon brisanja upisa trećeg suvlasnika?
  3. Hvala na prijašnjem odgovoru i ako bi mi mogli dati naputak na koji način bi s pravne strane onda trebalo postupiti pri prodaji nas dvoje suglasnih?!
  4. Poštovani, molim savjete kako postupiti! Naime, ja sam nakon smrti oca 2005. godine prihvatila svoj dio nasljedstva, a koji se sastojao od 3/16 parcele s kućom u kojoj je ostala živjeti očeva druga žena (dakle, ne moja majka). Žena ima 9/16, a gđa koja je upisana u vlastovnicu kao treći suvlasnik ima 4/16. Na ostavinskoj raspravi iza oca, ja dozvoljavam korištenje svojeg dijela do smrti očeve supruge koja ima sina iz prvog braka. Ove godine je žena preminula i njen sin me kontaktirao po pitanju prodaje cijele parcele. Ja sam bila suglasna i on je rekao kako će mi se javiti kad bude imao nove informacije. Sljedeći put kad se javio je imao kupca, a obzirom da se radi o parceli sa gospodarskim zgradama i stambenim prostorom od pedesetak m2 na lokaciji koja je udaljena od Zagreba sat i pol vožnje automobilom, cijena koja mu je ponuđena je izgledala korektno. Dva puta sam ga pitala tko je osoba koja je treći suvlasnik, a on mi nije znao reći. Mene zanima da li se parcela legalno smije prodati bez da se pronađe i kontaktira treći suvlasnik, i ako smije, na koji način? Unaprijed zahvaljujem, l.p.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija