Jump to content

Natalizen

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Natalizen objavio

  1. Poštovani, zaposlila sam se u državnoj firmi na određeno s probnim rokom prva tri mjeseca. Firma je odlična, radno mjesto dobro plaćeno i stvarno sam bila presretna da sam dobila priliku za takav posao. Nisam ni u snu očekivala da će me dočekati nadređena koja će mi zagorčavati život i posao na dnevnoj bazi. Radim tek dva tjedna, ali psihičko maltretiranje kojem sam izložena je nepodnošljivo. Stari radnici svi potvrđuju da ih dotična maltretira već godinama, ali nitko se dosada nije službeno žalio. Mobing koji vrši se očituje u pretjeranoj i nepotrebnoj kontroli i nadgledanju, stvaranju psihološkog pritiska, stalnom kritiziranju i traženju grešaka da bi te prikazala nesposobnom. Radi se o osobi koja ima pretjeranu i bolesnu želju za kontrolom i moći, te koristi svaku priliku da se umiješa i u najbesmislenije situacije da nametne svoju volju i kontrolu nad osobom. Konkretan primjer bi bio određivanje meni kao radniku kada i s kime smijem ići na ručak. To prikazuje kao brigu o poslovnoj učinkovitosti, ali u realnosti nema nikakve opravdane osnove da mi dotična naređuje da na ručak moram ići sama. Njezina želja je mene izolirati i onemogučiti mi stvaranje socijalnih kontakata sa kolegama. U posao me ne želi uvesti, štoviše namjerno me onemogućava da usvojim znanja potrebna za to radno mjesto. Informacije mi daje na kapaljku, a kolegici koja me htjela obučiti po naloge direktorice sektora, to nije dozvolila. Posao je sam po sebi dosta kompleksan i zahtjevan, pogotovo meni kao novom radniku koja nisam dobila priliku za adekvatnu obuku nego se od mene očekuje da sama putem pohvatam koliko uspijem. S obzirom da sam u firmi tek dva tjedna i još se nisam ni dokazala kao radnik, a nadređena je u istoj firmi već 17 godina, kakve šanse po zakonu imam za eventualni premještaj na drugo radno mjesto?
  2. Onda vlasnici kioska i tobacca naveliko krše zakon jer ih većina radi po principu 7 do 13 plus 16 radnih nedjelja i tvrde da im zakon daje pravo na to...da se tih 16 radnih nedjelja odnosi na sve trgovce.
  3. Vezano uz novi Zakon o zabrani rada nedjeljom koji propisuje da kiosci rade blagdane i nedjelje od 7 do 13 h, zanima da li zakon propisuje da kiosci imaju također pravo na 16 radnih nedjelja tj na 16 nedjelja kada bi radili puno radno vrijeme?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija