Jump to content

XYZT

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zasada sudski postupak jos nije službeno pokrenut. Sve je ostalo na verbalnim prijetnjama i spominjanjem suda. Svakako, zanima me kakvi su izgledi djelatnika u ovakvoj situaciji,a kakvi pak za poslodavca. Kako god bilo, kontaktirati cu Azop za savjet i informaciju,a odvjetnika po eventualnoj potrebi.
  2. Dragi svi,trebam vasu pomoc i informaciju o situaciji iz nastavka. Ne radi se o poslu u novcarskoj instituciji, rijec je o poslu u nautickom turizmu. Naime, poslodavac se služi sa audio-vizualnim kamerama koja osim sto snimaju ulaz-izlaz iz objekta/prostora, pokriva i vanjski prostor (koji cesto sluzi za pauzu djelatnika uz kavu) te unutarnji prostor u kojem je vidljiv djelatnik. Kamere je postavio naknadno (izvan radnog vremena) i bez pisane najave ili obavijesti. Naljepnice o video nadzoru postavio je također naknadno nakon postavljanja, no nije naznaceno da se bilježi i zvuk. U ugovoru o radu nema ni spomena o snimanju video ili audio nadzora u radnom prostoru unutar ili izvan poslovnice. Privola koja je urucena na potpis mjesecima nakon postavljanja kamera, nije ukljucivala primjerak za radnike, niti je sadržavala spomen audio zapisa. Radnik samostalno podnosi zahtjev o sporazumnom raskidu ugovora o radu koje poslodavac prihvaca nakon nekog vremena. Nekoliko mjeseci kasnije, na temelju zvucnih snimaka sa istih kamera poslodavac tereti djelatnika za povredu poslovne tajne i iskrivljenog ponašanja za izrečene izjave te povredu pravnih interesa . Ima li tuzba prema sada vec bivsem djelatniku tezinu i mogucnost presude u korist poslodavca s obzirom na opisan razvoj događaja? Hvala i lp.
  3. Imam pitanje slične teme. Naime, poslodavac se služi sa audio-vizualne kamerom koja osim sto snima ulaz-izlaz iz objekta/prostora, pokriva i vanjski prostor te unutarnji prostor u kojem je vidljiv djelatnik,koje je postavio naknadno (izvan radnog vremena) i bez pisane najave ili obavijesti. Naljepnice o video nadzoru postavio je također naknadno, no nije naznaceno da se bilježi i zvuk. U ugovoru o radu nema ni spomena o snimanju video ili audio nadzora u radnom prostoru unutar ili izvan poslovnice. Privola koja je urucena mjesecima nakon postavljanja kamera, nije ukljucivala primjerak za radnike, niti je sadržavala spomen audio zapisa. Radnik samostalno podnosi zahtjev o sporazumnom raskidu ugovora o radu koje poslodavac prihvaca nakon nekog vremena. Nekoliko mjeseci kasnije, na temelju zvucnih snimaka sa istih kamera poslodavac tereti djelatnika za povredu poslovne tajne i iskrivljenog ponašanja za izrečene izjave te povredu pravnih interesa . Ima li tuzba prema sada vec bivsem djelatniku tezinu i mogucnost presude u korist poslodavca s obzirom na opisan razvoj događaja? Hvala i lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija