Jump to content

samoželimmir

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Točno, potpuno ste u pravu, štoviše, prije nekoliko godina nakon jedne od bezbroj prijetnji sam ga pitao "Oče, pa zašto nam to radiš, zašto nas toliko mrziš" on je, uz zloban osmijeh, odgovorio točno tim riječima "Ja se time hranim". Doslovno tim riječima. U pravu ste i po pitanju odvjetnika, majka će mu sljedeći tjedan dati punomoć i neka on sve obavi. Hvala Vam puno.
  2. Hvala na odgovoru. Maloljetne djece nema, ocu je nekoliko puta prije tog incidenta ponuđeno da svi sjednemo za stol, sve dogovorimo u miru i da se oni rastanu bez svađe, a što se tiče bračne stečevine itd neka bude kako sud odluči, i da nijedna stranka ne odugovlači sa žalbama itd, pošto su te dvije kuće već poprilično oronule i skupe za održavanje, što je sve kategorički odbio. Čak i nakon tog incidenta s prijetnjom sam ga kontaktirao i ponudio mu opciju nekakvog dogovora, nekakve mirne solucije, što je ponovo odbio. Nakon toga sam, prema savjetu policije, prekinuo svaki kontakt s njim. Sve što majka i ja tražimo je miran i skroman život (ja sam bolestan i ona se već dvadesetak godina brine o meni), ali bojim se da nam on to neće dozvoliti i da će sve to u nedogled usporavati žalbama, nedolascima na sud itd, a s obzirom na moju dijagnozu (generalizirani anksiozni poremećaj sa paničnim atakama i agorafobijom, PSO i PSA io), postoji realna opasnost da od svog tog stresa završim na liječenju, a u tom slučaju bi i majka, bojim se, jednostavno odustala i također završila na liječenju, i u tom slučaju bi on postigao svoj cilj. Kad napišem da mu je rođeni brat rekao da mu je najbolje da ode u zatvor, vjerujem da će Vam odmah biti jasno o kakvom se čovjeku radi. Uglavnom, još jednom hvala na odgovoru.
  3. Pozdrav i unaprijed hvala svima koji mi mogu pomoći Sljedeći tjedan ću angažirati odvjetnika, ali bih do toga ipak htio čuti iskustva ili savjete. Dakle, otac je dugogodišnji nasilnik i alkoholičar, nikada nije ulagao ništa u kuću, štoviše sprečavao je bilo kakva ulaganja u kuću, tako da smo majka i ja sada jako blizu da postanemo socijalni slučajevi, majka je plaćala sve račune, a za veliki dio postoji i dokaz jer su plaćeni sa njenog bankovnog računa putem internet bankarstva. Ocu je 2001. oduzeta puška nakon što nam je prijetio tim oružjem, ali je majka pod njegovim pritiskom povukla tužbu. Prije tjedan dana joj je eksplicitno prijetio ubojstvom ("ubit ću te"), a nakon toga i riječima "sredit ću vas, presudit ću vam" prijetio i majci i meni. Zbog toga je pozvana policija koja ga je privela i pokrenula kaznenu prijavu. Nakon dva dana je pušten, izrečena mu je mjera udaljavanja iz obiteljske kuće, te zabrana prilaska majci na 30 metara, te mu je DORH dozvolio boravak u jednoj od kuća na parceli, iako je u svom iskazu iznesao veliku količinu laži, između ostalog da je ta kuća u njegovom vlasništvu. Cjelokupna parcela i obje kuće su u vlasništvu moje majke, a otac je u veljači 2007. sav svoj dio (3/4) prenesao darovnim ugovorom na majku, standardnim darovnim ugovorom bez dodatnih uvjeta navedenih u ugovoru, tako da je moja majka vlasnik svega 1/1. Prvo pitanje je, je li odluka DORH-a uopće valjana, pošto je DORH dopustio ocu boravak u kući koja nije njegovo vlasništvo, nalazi se unutar 30 m od kuće u kojoj živimo majka i ja, nalazi se bliže cesti (znači, ako majka ili ja želimo izaći van dvorišta, moramo proći kraj njega), i kao što sam naveo, majka i dalje plaća sve račune. Koliko sam ja shvatio, tim rješenjem je DORH praktički stavio osumnjičenika na skrb (bolje rečeno, teret) oštećenice, te je učinio zarobljenicom u vlastitoj kući. U međuvremenu nam je nekoliko puta zaprijetio, jedan razgovor imam i snimljen, ali policija smatra da to nije dovoljna prijetnja. Ovdje moram spomenuti, što se same policije tiče, i svih policijskih djelatnika koji su izaši na uviđaj i sve ostalo u ovom slučaju, nemam nikakvih primjedbi, štoviše, samo pohvale. Drugo pitanje je, što možemo očevati od brakorazvodne tužbe, jer otac izričito odbija sporazumni razvod, te od rasprave o bračnoj stečevini. Hvala puno unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija