Jump to content

stribor55

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Moze li neko kometirati da li se ja smatram iseljenikom. Roden u BiH iz koje sam izbjegao 1992 da bih dosao u Hrvatsku u kojoj sam zivio do 98 kad sam dosao u Kanadu. Ja imam Hrvatsko drzavljansvo ali neznam po ovome zakonu da li po zakonu smatram iseljenikom. Ovo pitam zatp sto pokusavamo nasem djetetu koje ima 22 godine da dobije drzavljanstvo ali posto nemamo pismenog dokaza da se izkazao kao Hrvat mislimo da clanak 16 nije bas za njega pa sa nadamo da mozda clanak 11 kao djete iseljenika je mozda laksi.
  2. Hvala. Imas li kakav savjet za ovaj moj drugi post?
  3. Moze neko tumaciti sta znaci ova recenica ““, nego je upravno tijelo dužno provesti postupak dokazivanja sukladno Zakonu o općem upravnom postupku,61 pridržavajući se načela utvrđivanja materijalne istine (čl. 8.) i dakako, načela samostalnosti i slobodne ocjene dokaza (čl. 9.). “
  4. Mislite na ovo? Oba roditelja ili jedan je dovoljan?
  5. Zainteresiran sam za ovak clanak ali ne razumjem bas kad kazu tri godine od dana stupanja na snagu ovoga zakona. Pročišćeni tekst zakona kaze da je na snazi od 01.01.2022 ali posto se ti clanci stalno nadopunjuju i mjenjaju ja nisam siguran kako da tumacim to. Jeli moze neko tko je razumije kako da se ovo tumaci da mi objasni ovo. Naime zainteressiran sam za clanak 5 koji kaze "podrijetlom stice hrvatsko drzavljansto osoba rodena u inozemstvu starija od 21 godine ciji je jedan od roditelja ..." Ovaj clanak kaze da se podnese zahtjev u roku od tri godine. Tri godine od kad? Da li to znaci da ima vremena to 2025 da podense zahtjev?
  6. @sivko, @rasaxd sin je primio neki dan pismo iz ambasade gdje se poziva na nadopuni svoj zahtjev. "Pozivamo vas da date izjavu na zapisnik u kojoj cete na detaljan nacin obrazloziti na koji objektivan nacin ste tjekom svoga zivota izkazivali pripadnost hrvatskom narodu i promicali hrvatske interese i kulturu. o ovome istom je potrebno dostaviti i dokaze ukoliko ih posjedujete. za davanje izjave potrebno je pristupiti ambasadi sa zakazanim sastankom. Moj zivot ovde u Kanadi nije bio jednostavan. Kad sam dosao ovde radio sam poslove kakvih nema i u najgorem filmu tako da moj fokus zivota je bio kako da popravim svoju egzistenciju i vremena nikad za kakav socijalni zivot. Osim nekad ovdesti djecu kad su bila mala u Hrvarski park moja obitelj ovde nema nikakvog dodira za dijasporom. U Kanadi nema mogucnosti kad se djete upisuje u skolu ili na faks gdje se moze upisati nacionalnost tako da dokaz da se on osjeca Hrvatom odpada. Ja nikad nisao igrao nogomet ali sam bio jako uspjesan igrajuci kosarku tako da se to prenjelo na moju djecu i oni osim kosarke nisu nikakav drugi sport ganjali tako da dokas da je pripadao nekom hrvatskom nogometnom klubu u kanadi odpada isto. Osim moje svakodnevne price mojoj djeci o Hrvatskoj, nasem moru i nasim korijenima u Dalmaciji i nase zelje da se vratima za par godina, obicaja koje uprazjujemo za blagdane, moje domovnice i domovnice moje mame (djecine bake) neznam sta vise da doprinesmo ovome zahtjevu. Imate neki savjet?
  7. to je tako i ovde u Kanadi ali ne razumjem kakve je ideja to da dobiju glasove na osnovu toga stoce biti obavezni vojni rok
  8. kako mislis to? zavisi koja stranka pobijedi? na primjer ako HDZ pobijedi bice vojni rok a ako SDP pobijedi nece biti?
  9. hoce li se onda znati sta ce oducliti za vojnu sluzbu?
  10. Ovde u Kanadi nema vojne obaveze. Kad je glasanje za taj novi zakon
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija