Jump to content

lham

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, probat ćemo dobiti termin za razgovor sa gradonačelnikom pa vidjeti šta on misli, i šta se može napraviti. Hvala puno i svima ostalima na odgovorima.
  2. Čestica je podijeljena u dogovoru sa gradom, odvjetnik je tada zatražio od grada da cijela čestica bude kao okućnica, ali je grad to odbio i odobrio tih 500m2 nakon čega se čestica podijelila. Nemamo nikakav dokument koji nam daje pravo korištenja zemljišta, ali nismo ga ni mogli imati kad čestica nije uopće postojala u zemljišnim knjigama, zato kad smo htjeli kupiti kuću i dvorište 1994. nam je grad iz tog razloga prodao samo kuću.
  3. Nije nigdje izričito napisano da nam je i čestica na kojoj leži kuća dana na korištenje, ali dio te čestice je bio(bio jer je kasnije put izdvojen iz parcele kuće) i jedini put koji vodi do kuće tako da se morao koristiti i dio parcele za doći do kuće. Pretpostavljam da su onda dali na korištenje i kuću i zemljište. Poslije u dokumentaciji mislim da je navedeno da nam je prodana samo kuća jer zemljište nije bilo nigdje zavedeno u zemljišnim knjigama, pa se pretpostavljam kasnije grad automatski upisao kao vlasnik.
  4. U početku su obje parcele bile jedna na kojoj je bila stara kuća i sve to je bilo ograđeno kamenim zidom. Kad smo se preselili tamo 1976 htjeli smo kupiti tu kuću sa parcelom, ali grad nije prodavao, nego smo dobili stanarsko pravo i tako je bilo do 1994 kad je izašao natječaj i kupili smo samo kuću jer su rekli iz grada da nam mogu prodati samo kuću bez ikakvog zemljišta, neznam zašto. Cijelo vrijeme od 1976 koristimo po sadašnjem stanju obje parcele kao vrt za sadnju povrća za naše potrebe. Od 2005 smo sa geodetom uspjeli riješiti da dobijemo okućnicu od 500m2 i tada su nastale dvije čestice od kojih je jedna okućnica od 500m2, a druga je ostatak.
  5. Pozdrav svima, radi se o čestici od cca 600m2 koja piše da je "unutar granica građevinskog područja" i graniči sa česticom na kojoj je kuća u kojoj živimo. Tu susjednu gradsku česticu koristimo oko 40 godina cca od 1976... Čestica spada pod građevinsko zemljište i borimo se sa odvjetnikom zadnjih 20 godina da se čestici smanji cijena ili prenamjeni u poljoprivredno pošto po njenoj sredini prolazi dalekovod i da radi toga kažu u gradu da ne mogu izdavati nikakve građevinske dozvole. Nakon svega smo odlučili kupiti tu česticu ali su baš ove godine digli cijene za oko 6 puta, natječaj jošuvijek traje još ovaj tjedan.... Planiramo angažirati nekog drugog odvjetnika da ako je moguće obustavi prodaju samo te čestice iz natječaja i da pokušamo dati zahtjev za dosjelost. Je li po vama to izvedivo ili ima li netko neki savjet? hvala vam svima unaprijed na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija