Jump to content

otac_u_sustavu

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Početkom listopada zaobilazio auto na nedozvoljenom mjestu, u raskršću, koji je skretao ulijevo. Sjeo s čovjekom koji je potpisao Europsko izvješće o prometnoj nesreći da je on kriv, što je po priči mog auto osiguranja i točno budući da je početno mjesto udara bio moj prednji točak, znači dotični nije izvršio sve provjere prilikom skretanja ulijevo. Policiju nismo zvali jer sam smatrao da nema potrebe. Njegovo osiguranje je izašlo na teren, snimilo sve, procijenilo totalnu štetu s kojom sam se složio te tražilo dodatnu dokumentaciju koju sam dostavio. Međutim, zvali su i njega da ponovno da izjavu te je on izjavio da je do nesreće došlo zbog moje neprimjerene brzine te mi je odbijen zahtjev. Ima li smisla to dalje tužiti? Ima li ikakve koristi od Europskog izvješća o prometnoj nesreći koja je potpisana?
  2. Ne možete biti otac i majka djetetu nikako, iako djelomično razumijem Vas i Vašu poziciju, ali s ovakvim pristupom općenito ništa nećete postići. Nije službeni način komunikacije niti telefonski poziv, niti e-mail. Ako ste već zvali trebali ste zvati sutkinju osobno, a ne pisarnicu pa bi Vam sutkinja vjerojatno odgodila raspravu. Vaše neznanje nije izgovor nažalost. Za žalbu bi Vam bilo najbolje da potražite dobrog odvjetnika specijaliziranog za obiteljsko pravo i platite usluge odvjetnika, a ne da to tražite po forumima te da imate dokumentirane pozive i korespondenciju, kao i ime službenika s kojim ste razgovarali, ali je to poprilično nategnuto i vrlo vjerojatno nije razlog za žalbu. Dobar odvjetnik može pronaći nešto drugo kao razlog za žalbu na odluku. To govorim radi Vaše dobrobiti, a u konačnici i dobrobiti Vašeg djeteta ukoliko je doista tako kao što pričate da je.
  3. Pozdrav, razveden u siječnju 2023. godine, sporazumni razvod, dva sina, 6 i 8 godina, dogovorili da podijelimo skrbništvo tako da ne moramo plaćati alimentaciju te izmjenjujemo tjedne s djecom. Međutim u ovih 11 mjeseci takvog života sam primijetio da su djeca zapuštena u tjednima kod majke te da majka manipulira s njima. Na samu manipulaciju sam bio spreman, to je proces razvoda i to me ne smeta, ali stariji sin popušta u školi kada je kod majke te dobiva loše ocjene, a kod mene onda odbija učiti, ne uzima redovito terapiju za astmu kod majke, dobio je 15 kg u vremenskom razdoblju od 11 mjeseci kao posljedica prehrane koju konzumiraju kada su kod majke, a već ranije je bio jači, sada je jednostavno pretil, majku upozorio opetovano na to od svibnja, ignorira,, mlađi u razdoblju kad je kod majke iznimno agresivan prema bratu i majci, počinje se bratu prijetiti nedjeljom kad je kod mene da će ga slijedeći dan istući kad odu kod majke, majka ih ostavlja same na vremenska razdoblja kada odlazi u trgovinu po namjernice i nikotinske proizvode, tijekom popodnevnog sna te ukoliko nisu vani ili kod nekoga u gostima, djeca su konstantno na mobilnim uređajima i često odlaze na spavanje oko ponoći (znam jer mi se stariji javlja svaku noć prije spavanja). Prije 2 tjedna je stariji sin rekao da ne želi kod majke živjeti radi svađa između majke, njega i mlađeg sina što vjerujem da je malo preuveličano, ali je sada ponovio želju i racionalno za dijete od 8 godina pojasnio razloge zašto i kako i u principu je sranje. Moje pitanje je zapravo više u formi traženja iskustva i savjeta od svih prisutnih. Ukoliko krenem na izmjenu plana roditeljske skrbi, moram ga mijenjati za oba djeteta ili samo za ono nad kojim nemam skrbništvo? Ukoliko bivša ne bude suglasna s navedenim, a pretpostavljam da neće jer je nakon razvoda prestala surađivati oko ičega, djeca će morati prolaziti centar i psihologe? Koliko je uopće realno očekivati da će sud u konačnici uvažiti želje djece budući da se to po zakonu tek događa nakon napunjene 12. godine?
  4. 1. Nikako, a moj savjet je da se, ukoliko nema nasilja ne razvodiš. 2. Ukoliko majka djeteta nema ozbiljnu psihološku dijagnozu i potvrđeno je da se ne liječi, ukoliko nije dokazani ovisnik, pedofil ili prostitutka šanse da dobiješ skrbništvo su ti ravne nuli. 3. Financije na privatnom računu koje su stečene nakon braka se tretiraju kao bračna imovina i pola ide supruzi. 4. Izvadio bi novac, a onda bi ti supruga u brakorazvodnoj parnici, u dijelu koji se odnosi na imovinske aspekte to potraživala te u konačnici jasno dokazala da si imao taj novac. 5. Da. 6. Ako si nekretninu nabavio prije braka i veze onda je tvoj, nema pravo potraživati Inače se za ovo plaća odvjetnik, a ne anonimni lik sa foruma
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija