Jump to content

huhiiin

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja imam sumnju da je to bilo zato jer vodim postupak protiv jednog policajca. Koji je rok DORH-a da podigne ili odbaci kaznenu prijavu? Jer sam predao kaznenu prijavu, za tu osobu, pozivam se na pravomoćnu presudu. prošlo je 6-7 mjeseci nema pomaka.
  2. Jedna ljubomorna me je prijavila da sam joj prijetio. Na sudu sam oslobođen toga jer nisam ni bio taj dan u tom gradu. Presuda je pravomoćna. No kad me je prijavila, narednog dana je došla meni policija doma, iako nije bilo nikakve potrebe ni ništa i dao sam izjavu da nisam to napravio. Sutkinja dok je vidjela dokaze odmah je znala da nisam kriv. No kako vodim postupak protiv jednog njihovog policajca imam sumnju da su zato došli k meni doma. Pitanje: dakle osoba A prijavi da ju je osoba B vrijeđala preko telefona. bivši partneri. no nismo u kontaktu bili 5-6 godina. dali policija dolazi osobi B doma uzimati izjavu?
  3. Predao sam kaznenu prijavu za dijelo lažne prijave. Pozivam se na pravomoćnu presudu, dakle to je bilo, nema da ili ne nije bilo. Predao sam u svojem gradu u DORH kaznenu prijavu, DORH je proslijedio to u susjedni grad DORH-u jer je on nadležan i to je ok. No koji je rok za podizanje optužnice? prošlo je 8 mjeseci od trenutka predaje prijave.
  4. Sve evidentiraj. Posebno dokaze da si imao ponudu za posao, sa datumima i datumima ako si uhićen. Ako si stvarno nevin podignuo budeš 2 tužbe. jednu njoj kaznena prijava zbog lažnog prijavljivanja, a drugu tužbu za odštetu.
  5. Ako imaš dokaze, tj poruke kojima dokazuješ da nije bilo nametljivo ponašanje, neće ni podizati optužnicu, već ako si stvarno u pravo odbaciti optužnicu. Ako odbace optužnicu pokreneš kaznenu prijavu zbog zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela čl. 304 st. 2. Kaznenog Zakona. Naravno ako nisi kriv, i to dokažeš. Jesi dobio kakvo rješenje i što piše?
  6. Banka je pokrenula ovrhu zbog dugoročnog neplaćanja kredita i velikog duga na stan osobe. stan je pod "hipotekom". sad je u zatvoru i bude još jedno vrijeme. Može li banka uzeti stan toj osobi, ili se mora čekati izlazak iz Zatvora?
  7. ne eoglasnu idu samo one optužnice koje ni nakon 3 puta što su dostavljene nisu uspjeli isporučiti primatelju.
  8. Čak ni protiv osobe koja je napisala optužnicu protiv nje? imam presudu da je ta kazna protuzakonita.
  9. Kaznom koju je ta osoba dobila. već je u zatvoru.
  10. osoba me lažno optužila nešto. odbačen je predmet. ja nisam zadovoljan pravomoćnom presudom. prošlo je 1 godina ili 2.. dal je moguća obnova procesa?
  11. Predao sam kaznenu prijavu protiv jedne osobe koja mi je napravila štetu. DORH je podignuto temeljem toga optužnicu. Doma sam dobio obavijest na A4 od DORH-a da je temelje moje kaznene prijave podignuta optužnica protiv te osobe, ali ne i detalji niti kakvu kaznu traže. Imam li pravo na uvidu u sadržaj optužnice?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija