Jump to content

pule36

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na odgovorima, jasnije su mi neke stvari. Ostao je još nejasan zakon. Tj. da li mogu raditi jednodnevne izlete bez da otvaram agenciju( klasifikacija 79.11. i 79.12.). Tada mi ne bi bila potreba kvalificirana osoba za voditelja nego bi sam mogao. Obratit ću se gospodarskom uredu. Hvala još jednom.
  2. Znači, mogu preko postojećeg j.d.o.o obavljati gore navedene usluge. Ne moram otvarati agenciju? Tj. mislim da sam bio malo nejasan. Nebitno da li je obrt ili j.d.o.o. Mogu li navedene usluge obavljati bez da registriram djelatnosti 79.12 i 79.11 ? Jer za te djelatnosti turističkih agencija moram zaposliti stručnu osobu koja je osposobljena za voditelja agencije.
  3. Pozdrav, Imam pitanje o otvaranju obrta. Već dugo vremena planinarim i mislim spojiti ugodno sa korisnim, tj. voditi vikendom ture od 8 osoba na razne planinarske destinacije. Imam licencu za planinarskog vodiča, pa me zanima kako je najlakše krenuti s tim. Znači, ne bi imao ured, nego bi se online ( web, društvene mreže..) oglašavao. Za otvoriti agenciju znam da moram imati zaposlenog voditelja agencije. Jedan od uvjeta za osposobljavanje za voditelja agencije je rad u tom području min.2 god. Znači to otpada. Zanima me da li je moguće nekako drugačije? Npr.otvoriti obrt za usluge, klasifikacija djelatnosti 79.90 (Ostale rezervacijske usluge i djelatnosti povezane s njima) ili neki drugi prijedlog? Inače sam zaposlen u svom j.d.o.o. koji se bavi drugom djelatnošću. Jedna od registriranih djelatnosti je i " Turističke usluge koje uključuju športsko-rekreativne ili pustolovne aktivnosti", ali ne znam smijem li preko toga, tj. smijem li ikako bez agencije jer bi u biti prodavao putovanja kao agencije. Prijevoz od točke A do točke B , planinarenje, eventualno noćenje i povratak. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija