Jump to content

Una Vita

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. To se dogodilo prije 2 mjeseca. Na pregled nisam išla jer mi nebi ni dao. Imam samo te snimke na kojima spominje da krvarim i smije se i ruga. Obratila sam se CZSS-u koji su po službenoj dužnosti prijavili policiji. U policiji su mi i rekli da je to silovanje. Tako da su samoinicijativno s njihove strane nakon uzimanja izjave išle 4 prijave za obiteljsko nasilje (nada mnom i 10-mjesečnom bebom), prijetnje smrću (nakon što sam im pustila neke snimke), posjedovanje ilegalnog pištolja s 22 metka (koje mu je idući dan oduzeto) i silovanje (na snimkama se čuje kako kroz smijeh bebi govori "izj*bali smo ti mamu i sad je malo boli" i spominjanje mog krvarenja i "eto mi na kad se igram sa đavlom"). Najgore mi je pričati o ovom zadnjem i ne znam da li uopće imam dovoljne dokaze da ulazim u bitku po toj točki prijave, jer ću možda to sve prolaziti uzalud i sramotit se i nitko mi neće vjerovati. Nisam još našla odvjetnika. Na dokaznom ročištu sam svjedočila linkom i uz pratnju gospođe iz udruge Domine. Bilo je užasno čuti njega na slušalice kako se smije dok ga sudac nije izbacio... Najbolja prijateljica kojoj sam se povjeravala je također svjedočila nedavno. Druga se boji i rekla je da ne želi svjedočiti. Bojim se da optužnica ne bude niti podignuta i on se osveti meni i bebi...
  2. Una Vita

    Silovanje

    Iako sam pristala na spolni odnos sa suprugom nakon spominjanja razvoda jer mi je prijetio svakodnevno izbacivanjem na ulicu i oduzimanjem 10-mjesečne kćeri "svim sredstvima", imao je sakriven ilegalni pištolj sa 22 metka koji je policija nakon moje prijave oduzela (još su išle 2 prijave - za prijetnju smrću bratu i nasilje u obitelji prema meni i bebi), tijekom odnosa me u jednom trenutku počeo držati za zapešća i bio grub toliko da sam počela vrištati, na što me on uhvatio s obje ruke za grlo i počeo gušiti i okrenuo glavu na desno gledajući televiziju. Ruke su mi utrnile od držanja za zapešća i nisam ga mogla odgurnuti, glavu sam okretala svom snagom lijevo-desno dajući znak da se gušim i da prestane jer nisam mogla govoriti. Počelo mi se crniti pred očima i mislila sam "gotovo je, ubit će me". Taman je tad bio gotov. Otišao se otuširati, a ja sam kao zombi se obukla i nastavila sjediti razmišljajući "šta se ovo dogodilo"... Njegov izraz lica i cijelo to ponašanje je bilo kao da mi poručuje "evo ti sad na!". Kad se vratio s tuširanja rekao je da ima krvi. Ja sam sljedeća 2 dana krvarila i nisam mogla hodati niti podignuti bebu, pa sam zamolila njega da joj promijeni pelene. Kako sam htjela neke dokaze jer mi nitko od njegovih prijatelja nije vjerovao (tražila sam od njih pomoć da ga urazume), tako imam na snimci gdje on bebi kroz smijeh i tepanje govori "mamu smo ti izj*bali pa je sada boli". Nakon dan-dva sam snimila njegovo ruganje meni vezano za taj odnos i to što me boli. Na toj snimci ja plačem i govorim mu da je to jedino što bi htjela zaboravit otkad smo zajedno, a on govori da pretjerujem i od muhe radim slona i da je to sve bilo samo "u žaru" odnosa... Kakvu god odluku sud da donese, JA znam razliku i znam šta se dogodilo i idem na terapije i sanjam to i nikad više neću biti ista, ali me strah sekundarne viktimizacije jer mi nitko opet neće vjerovati i napadati će me da sam izmislila jer "nebi on to" i "nije on takav" itd. Uz ove 4 prijave, zna li itko kakva je sudska praksa i imam li ikakve šanse? Jer mi dođe da sve ovo povučem samo da ne moram opet prolaziti svjedočenje i prisjećanja i sve, a da na kraju on bude slobodan, nastavi nas maltretirati i osveti mi se i napadaju me njegovi i ... S tim da postoji mogućnost da mi audio snimke izuzmu iz dokaza zbog nedozvoljenog snimanja. A bez toga za silovanje nemam onda ništa... Za ostalo imam i slike i videa i zaplijenu pištolja od strane policije.
  3. Poštovani, žrtva sam obiteljskog nasilja, silovanja, prijetnji smrću i suprugu je oduzeto ilegalno oružje sa 22 metka. Nakon pritvora 2 dana pušten je da se brani sa slobode uz mjere zabrane prilaska na 100 m (meni, ne i bebi). Isti me također nagovorio da cjeloživotnu ušteđevinu pokojnih roditelja posudim njegovom vjenčanom kumu (15 000 €). Trenutno sam na sigurnoj tajnoj lokaciji s 1-godišnjom bebom van županije gdje imamo prijavljeno prebivalište (i ja i beba i sjedište mog obrta). Na koji način mogu ostvariti pravo na skrbništvo, promjene prebivališta za bebu, promjenu pedijatra, uzdržavanje, imovinu koju sam unijela u brak i stekla nasljedstvom, bračnu stečevinu i povrat pozajmice. Za pozajmicu imam potpisanu neovjerenu šprancu, izvod iz banke za transakciju uz napomenu "Pozajmica", poruke i audio zapis.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija