Jump to content

Dnkafd

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo sve je rješeno,poslodavac mi je isplatio prije par dana plaću na Revolut a i našao sam na internetu Europske regulacije koje kažu da poslodavac mora mi poslati plaću i na IBAN koji ne počinje sa HR jer ako ne pošalje to je IBAN diskriminacija a sada smo u EU pa mora poštivati EU regulacije.
  2. Pozdrav knjigovodstvo firme preko koje radim već prije tjedan dana mi je reklo da će kontaktirati direktora i pitati ga dali smije isplačivati plaću na Revolut.Još uvijek ga nisu kontaktirali,a načelo obeznog prava kaže da nikome nije dozvoljeno prisiliti treću osobu da otvori račun u nekoj drugoj banci pa čak ni državi.Dali mislite da bi onda inspekcija kaznila poslodavca jer nepoštuje načelo obvezog prava jer poslodavac bi na sudu izgubio ili ga se baš mora tužiti ako u zadanom roku neisplati plaću do 15 u mjesecu na račun koji sam mu poslao?
  3. Hvala Vam puno na informacijama.Evo prije negdje tjedan dana knjigovodstvo mi je reklo da će kontaktirati direktora i pitati dali mi smiju isplaćivati plaću na Revolut.Nemogu da vjerujem da moram već oko tjedan dana čekati da mi daju samo odgovor i da kontaktiraju direktora.Zanima me ako poslodavca prijavim inspekciji po kojem zakonu je poslodavac dužan meni isplatiti plaću na račun koji baš ja želim kako bi mogao proslijediti tu informaciju poslodavcu i opomenuti ga da mi već jednom promjeni račun za isplatu plaće ili nakon toga odmah idem na inspekciju.
  4. Pozdrav dali smijem primati plaću na Revolut?IBAN moj od Revoulta počinje sa LT tako da neznam ako smijem primati plaću na Revolut a poslodavac mi neželi isplaćivati na Revoult dali ga nekako mogu legalno prisiliti jer ispadne da ja sam mogu odlučivati u kojoj ću banci primati plaću i jer ispadne da je od 2022 i Revolut postao banka.Samo sjedište je u Litvi pa neznam dali je to nekako izvedivo da zatvorim račun u PBZ banci i imam samo Revolut i tamo primam plaću?I poslodavca kad sam pitao jel mi može na Revolut pa mi je napisao da zakon kaže da se nesmije na Revolut primati plaću ali ja nisam stručnjak u tome pa bi volio da mi odgovori netko tko se bolje u to sve razumije i hvala Vam unaprijed na pomoći.
  5. Pozdrav,ako sam bio prijavljen na 8 sati znaci puno radno vrijeme preko agegatora sam radio za Glovo.Imao sam ozljedu na radu za koju nisam kriv i sada moram biti na bolovanju 2-3 mjeseca ukupno.Bio sam oko mjesec i pol dana dana na bolovanju i sad mora mi poslodavac dokraja mjeseca za prvi mjesec bolovanja platiti bolovanje.Meni u ugovoru piše da imam pravo na plaćeno bolovanje.Ostatak oko mjesec dana bi mi trebao platiti HZZO i sad poslodavac radi probleme,govori mi kao da ta vrsta posla nije regulirana da nema veze što meni piše u ugovoru da moram imati plaćeno bolovanje da nije ni bitno ništa što u ugovoru piše ja nerazumijem za što onda služi ugovor.Izvlači se da će morati druge dostavljaće zakinuti kako bi meni mogao platiti bolovanje.Majka od mog prijatelja je pravnica i rekla mi je mi ne vrijedi tužiti firmu preko koje radim za Glovo jer ću izgubiti sud jer kao nije regulirana ta vrsta posla nego će biti tek od početka sljedeće godine.Mene zanima dali ja sad mogu poslodavca prijaviti inspekciji jer je napisao u ugovoru da će mi biti plaćeno bolovanje jer neznam zašto je to pisao ako je znao da neće biti plaćeno,vjerovatno kako bi navukao druge naivce poput mene koji su se upecali i počeli raditi ovako glupi posao gdje se nema pravo na plaćeno bolovanje.Danas sam dao otkaz kod poslodavca jer mi se zgadio ovaj posao,više nikad neću raditi sličan posao,vjerovatno ću otići u Njemačku zauvijek. Ja bi rado prijavio poslodavca inspekciji ako bi mi netko mogao napisati molim Vas dali će to imati nekakav pozitivan rezultat?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija