Jump to content

Glovo dostave,dali imam pravo na plaćeno bolovanje?


Dnkafd

Preporučene objave

Pozdrav,ako sam bio prijavljen na 8 sati znaci puno radno vrijeme preko agegatora sam radio za Glovo.Imao sam ozljedu na radu za koju nisam kriv i sada moram biti na bolovanju 2-3 mjeseca ukupno.Bio sam oko mjesec i pol dana dana na bolovanju i sad mora mi poslodavac dokraja mjeseca za prvi mjesec bolovanja platiti bolovanje.Meni u ugovoru piše da imam pravo na plaćeno bolovanje.Ostatak oko mjesec dana bi mi trebao platiti HZZO i sad poslodavac radi probleme,govori mi kao da ta vrsta posla nije regulirana da nema veze što meni piše u ugovoru da moram imati plaćeno bolovanje da nije ni bitno ništa što u ugovoru piše ja nerazumijem za što onda služi ugovor.Izvlači se da će morati druge dostavljaće zakinuti kako bi meni mogao platiti bolovanje.Majka od mog prijatelja je pravnica i rekla mi je mi ne vrijedi tužiti firmu preko koje radim za Glovo jer ću izgubiti sud jer kao nije regulirana ta vrsta posla nego će biti tek od početka sljedeće godine.Mene zanima dali ja sad mogu poslodavca prijaviti inspekciji jer je napisao u ugovoru da će mi biti plaćeno bolovanje jer neznam zašto je to pisao ako je znao da neće biti plaćeno,vjerovatno kako bi navukao druge naivce poput mene koji su se upecali i počeli raditi ovako glupi posao gdje se nema pravo na plaćeno bolovanje.Danas sam dao otkaz kod poslodavca jer mi se zgadio ovaj posao,više nikad neću raditi sličan posao,vjerovatno ću otići u Njemačku zauvijek.

 

Ja bi rado prijavio poslodavca inspekciji ako bi mi netko mogao napisati molim Vas dali će to imati nekakav pozitivan rezultat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 22. 12. 2023. u 3:17, Dnkafd je napisao:

Ja bi rado prijavio poslodavca inspekciji ako bi mi netko mogao napisati molim Vas dali će to imati nekakav pozitivan rezultat?

Imate li ugovor o radu ili za agregatora radite temeljem ugovora sklopljenog s vašim obrtom ili slično?

Pretpostavljam da je riječ o ugovoru o radu, a ako jest bolovanje je regilirano zakonom, bez obzira što u ugovoru pisalo. Naknadu plaće za vrijeme bolovanja plaća poslodavac, a nakon 42 dana prelazi na HZZO. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija