Jump to content

Mowgli

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Oprostite na ponovnom citiranju, ali možete li mi samo pojasniti tako da odgovorite na podpitanja iz mojeg prethodnog posta?
  2. Hvala puno na odgovoru. Ovo ide samo u slučaju da stan kupim sam pa joj ga poslije prepišem? Dakle ona 3% poreza, a ja još moram platiti 20% razlike od cijene po kojoj sam ja kupio stan do - koje cijene? one po kojoj sam joj "prodao" ( = nabavnoj ), ili i tu vrijedi ono da će porezna procjeniti tržišnu vrijednost stana? Možete mi molim Vas pojasniti zašto je bolje napraviti aneks predugovora? Što bi se dogodilo u slučaju da ne radimo aneks predugovora, nego njeno ime stavimo samo na ugovor o kupoprodaji? Koji su potrebni "dokazi" da sam joj dao novce? Da sklopimo neki ugovor o darivanju novca prije kupoprodaje? Treba li to ovjeravati? (Prije par godina mi je otac darivao novce pa nije trebalo ovjeravati, banka je samo skenirala darovni ugovor kao dokaz i to je to. Ne znam je li što drukčije kada se ne radi o vertikalnom darivanju) Trebamo li baš napraviti transfer novca od mene njoj, pa onda platiti pola/pola agenciji za kupnju stana? Ili mogu ja platiti sve sa svojeg računa, a da bude dovoljno da imamo taj ugovor o darivanju negdje potpisan pa da ga pokažemo u slučaju da netko pita?
  3. Pozdrav, Prije godinu dana sam kapario stan i potpisao predugovor sa agencijom u svoje ime. Uskoro će stan biti završen i trebat će sklopiti kupoprodajni ugovor te uplatiti ostatak. Htio bih upisati svoju djevojku (nemamo isto prebivalište ni adresu) kao 1/2 na stan. Novci su moji i nećemo kupovati kreditom. Kako bismo ovo izveli u ovom trenutku? Mogu li samo agenciji reći da na ugovor o kupoprodaji stavi oba imena - i njeno i moje? Hoćemo li morati platiti tu kakav porez (naravno, osim ovog standardnog za kupoprodaju stana, a to će vjerojatno platiti agencija), tj. hoće li netko tražiti njeno podrijetlo novca za polovicu stana? Podrijetlo mog novca je potpuno čisto i u banci stoje dokazi o tome. U slučaju da u kupoprodajni ipak stavimo samo mene pa ja postanem 1/1 vlasnik, kojim i kolikim porezima podliježemo ako ja njoj 1/2 prepišem tek poslije svog uknjiženja na zemljišne knjige? Ima li neka treća, pametnija opcija za doći od trenutne situacije, do situacije da smo 1/2 vlasnici stana i da se plati čim manje poreza? (znam znam, vjenčanje, ali to nije opcija) Hvala lijepa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija