Jump to content

Mowgli

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mowgli objavio

  1. Oprostite na ponovnom citiranju, ali možete li mi samo pojasniti tako da odgovorite na podpitanja iz mojeg prethodnog posta?
  2. Hvala puno na odgovoru. Ovo ide samo u slučaju da stan kupim sam pa joj ga poslije prepišem? Dakle ona 3% poreza, a ja još moram platiti 20% razlike od cijene po kojoj sam ja kupio stan do - koje cijene? one po kojoj sam joj "prodao" ( = nabavnoj ), ili i tu vrijedi ono da će porezna procjeniti tržišnu vrijednost stana? Možete mi molim Vas pojasniti zašto je bolje napraviti aneks predugovora? Što bi se dogodilo u slučaju da ne radimo aneks predugovora, nego njeno ime stavimo samo na ugovor o kupoprodaji? Koji su potrebni "dokazi" da sam joj dao novce? Da sklopimo neki ugovor o darivanju novca prije kupoprodaje? Treba li to ovjeravati? (Prije par godina mi je otac darivao novce pa nije trebalo ovjeravati, banka je samo skenirala darovni ugovor kao dokaz i to je to. Ne znam je li što drukčije kada se ne radi o vertikalnom darivanju) Trebamo li baš napraviti transfer novca od mene njoj, pa onda platiti pola/pola agenciji za kupnju stana? Ili mogu ja platiti sve sa svojeg računa, a da bude dovoljno da imamo taj ugovor o darivanju negdje potpisan pa da ga pokažemo u slučaju da netko pita?
  3. Pozdrav, Prije godinu dana sam kapario stan i potpisao predugovor sa agencijom u svoje ime. Uskoro će stan biti završen i trebat će sklopiti kupoprodajni ugovor te uplatiti ostatak. Htio bih upisati svoju djevojku (nemamo isto prebivalište ni adresu) kao 1/2 na stan. Novci su moji i nećemo kupovati kreditom. Kako bismo ovo izveli u ovom trenutku? Mogu li samo agenciji reći da na ugovor o kupoprodaji stavi oba imena - i njeno i moje? Hoćemo li morati platiti tu kakav porez (naravno, osim ovog standardnog za kupoprodaju stana, a to će vjerojatno platiti agencija), tj. hoće li netko tražiti njeno podrijetlo novca za polovicu stana? Podrijetlo mog novca je potpuno čisto i u banci stoje dokazi o tome. U slučaju da u kupoprodajni ipak stavimo samo mene pa ja postanem 1/1 vlasnik, kojim i kolikim porezima podliježemo ako ja njoj 1/2 prepišem tek poslije svog uknjiženja na zemljišne knjige? Ima li neka treća, pametnija opcija za doći od trenutne situacije, do situacije da smo 1/2 vlasnici stana i da se plati čim manje poreza? (znam znam, vjenčanje, ali to nije opcija) Hvala lijepa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija