Jump to content

Zeon

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav. Davatelj služnosti je ovjerio svoj potpis na ugovoru o osnivanju prava služnosti, uz ugovor je priložena skica izmjere geodeta koja je uvezena zajedno sa ugovorom. Sada ovlaštenik služnosti treba ovjeriti svoj potpis, stoga me zanima da li drugi javni bilježnik može na tom istom uvezanom ugovoru i skici staviti svoju potvrdu o ovjeri, te me zanima kako mogu doći do dvije službene kopije navedenog ugovora?
  2. Da li je prilikom zasnivanja služnosti puta ugovorom sa vlasnikom poslužne čestice potreban nacrt geodeta? Da li se tu radi samo o nacrtu, elaboratu ili nešto drugo? Nacrt geodet predaje meni, te ga ja zajedno sa ugovorom dostavljam javnom bilježniku koji to predaje na upis u ZK?
  3. Ukoliko sam vlasnik 3/4 nekretnine, a suvlasnik je vlasnik 1/4. Suvlasnik 1/4 ne živi 6 godina u nekretnini, te u istu ne ulaže. Zanima me da li imam pravo, i da li je moguće zatražiti razvrgnuće suvlasništva, ukoliko vlasnik 1/4 ne pristaje na dogovor između nas što se tiče isplate njegovog djela nekretnine. Lp
  4. Pozdrav, prodajem nekretninu koja posjeduje građevinsku dozvolu iz 1976. Prema opisu u građevinskoj dozvoli, i nacrtima se vidi da kuća ne odgovara opisu, konkretnije sljeme krova je okrenuto na istočnu stranu, dok u građevinskoj stoji da je na zapadnoj (vjerojatno se kod adaptacije krovište promijenilo). Zanima me da li ta građevinska dozvola valjana? Također da li takva građevinska dozvola može kupcu biti problem kod dizanje kredita za kupnju? Srdačan pozdrav.
  5. Da li u kupoprodajnom ugovoru mogu navesti cijenu manju od realne? Pošto suvlasnici nemaju potraživanja, te su isplaćeni od ranije, ali se nije ništa riješilo u smislu prijenosa vlasništva.
  6. A opcija da sin daruje majci 1/4 svojeg dijela, zatim majka meni?
  7. Poštovani, trebala bi savjet glede vlasništva nekretnine. Kao vlasnici nekretnine su upisani; ja 1/4 dijela brat 1/4 dijela bratić 2/4 dijela Kuća je bila vlasništvo mojeg tate i njegovog brata, po pola. Nakon njihove smrti je došlo do trenutne podjele. Također, na suvlasnički dio 2/4 upisano je pravo doživotnog plodouživanja i doživotnog stanovanja u 1/3 dijela.(majka od bratića) Na 2 suvlasnička djela 1/4 upisana je osobna služnost - pravo plodouživanja, uporabe i stanovanja.(moja majka). Zanima me kojim putem bi riješila vlasništvo u vidu da sam vlasnik ja 1/1, a da pri tome dođe do čim manjeg plaćanja poreza i ostalog? Također da napomenem da su sve strane suglasne, pošto u nekretnini živimo samo majka i ja, te u istu ulažemo. Srdačan pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija