Jump to content

Trn44

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam na odgovorima ljudi. Šteta da se praksa očito zakomplicirala i da me vjerojatno čeka teži, tj dulji put, ali barem ste me sad približili u tu materiju. Riješit će se već na ovaj ili onaj način.
  2. Ah, to sad potpuno mijenja stvari onda. Mislila sam da se podrazumijeva da se pitanje odnosi na to imam li sve potrebno za pozitivan ishod postupka, a ne samo za njegovo pokretanje. Ok, znači PIP ipak nije prikladan put za moju situaciju ako ne pronađem kupoprodajne ugovore, a za koje sam gore rekla da ih vjerojatno ni neću naći? Potrebna je dakle parnica? A mijenja li išta to ako bih uspjela pribaviti pisanu suglasnost svih trenutnih upisanih vlasnika, odnosno njihovih nasljednika? Bi li to, uz rješenja o nasljeđivanju i posjedovni list, bilo dovoljno za PIP (mislim na prihvaćanje zahtjeva, ne samo pokretanje)?
  3. Hvala na odgovoru. Čisto provjere radi, znači li to onda da i dalje stoji ovo što je napisao @Spitfire - posjedovni list, uz 2x rješenja o nasljeđivanju, bi bili dovoljni za PIP? Dakle, bez pronađenih kupoprodajnih ugovora.
  4. Navedene su u rješenju o nasljeđivanju, ali u odjeljku "pravo na nekretnine upisane u posjedovni list". Znači čak i ako se ne pronađu kupoprodajni ugovori bi se mogao provesti pojedinačni ispravni postupak? To mi je bilo bitno, da se ne treba još ići u parnicu i/li tražiti vlasništvo na temelju dosjelosti.
  5. Pozdrav. Od majke sam naslijedila (ostavinska rasprava je provedena, rješenje doneseno) određena poljoprivredna zemljišta, koja je ona pak naslijedila od oca (njenog muža) nakon njegove smrti. E sad, za neka od tih poljoprivrednih zemljišta postoji problem što je moj otac bio upisan (i dalje je) samo kao posjednik (1/1 u posjednovnom listu), a kao vlasnici su upisane neke druge osobe iz sela. Ta su zemljišta 99% bila kupljena ili zamijenjena od strane mog oca ili čak mog djeda te su kao takva, naša, bila korištena najmanje 50 godina, sve do negdje 2010. godine, ali očito nikada nisu bila upisana u zemljišne knjige. Kupoprodajne ugovore nažalost nigdje ne mogu naći, ali te osobe koje su vlasnici, koji su još živi, vjerojatno ne bi imale primjedbi u vezi stvarnog vlasništva, iako bi ih bilo teško sve naći. Nalaze li se možda ugovori ili neke zabilježbe u fizičkom, pisanom katastru/posjedovnom listu? Moje pitanje je, je li i na koji način moguće upisati pravo vlasništva u ovim slučajevima? 1) Je li najprikladniji put ispravni postupak? Ako da, kojim sredstvima to treba dokazati? Posjedovni list bez samih ugovora pretpostavljam nije dovoljan? 2) Može li se možda samo na temelju direktnih izjava trenutnih vlasnika izvršiti upis bez vođenja posebnih postupaka? 3) Tužba za utvrđenje vlasništva? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i trudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija