Jump to content

Zvonicic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, kredit će se plaćati iz pričuve. Znam iz nekoliko zgrada koje su ugradile liftove da su se tako dogovorili. To čak za liftove ima donekle smisla....al ovo za fasadu da se trošak plaća ovisno kvadraturi stana mi iskreno nema..
  2. Da, to je kod nekih slučaju ugradnje liftova da se plaća po katu. Međutim, što se fasade tiče ideja je da veći stanovi, veće kvadrature, plaćaju veću pričuvu zbog fasade što mi nekako nema logike. Pogotovo ako je zgrada priljubljena uz drugu pa nije da se za veći stan nužno fasadira više. Razumijete što želim reći ? Nadam se da sam sad jasnija sa upitom, pa me zanimalo mišljenje..
  3. Da, to mi je jasno, nego zanima me kako se visina troška u pričuvi po suvlasniku obračunava kod obnove fasade. Npr. Kad je ugradnja lifta u pitanju, često stanovi koji su na višim katovima radi te ugradnje lifta i održavanja plaćaju veću pričuvu jer im je lift od većega interesa nego katovima koji su u prizemlju.
  4. Pozdrav, zgrada namjerava obnoviti fasadu, a trošak obnove snosi suvlasnici stanova putem pričuve. Zanima me kako se visina troška obnove fasade obračunava po suvlasnicima. Je li se obračunava podjednako na sve stanare, s obzirom da fasada obuhvaća cijelu zgradu, te je potrebna svim stanarima podjednako ili visina troška obnove varira o veličini stana odnosno o kvadraturi stana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija