Jump to content

pattemille

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pokušati ću objesniti problem u kojem smo se našli, a prilično je zapetljan i molim bilo kakvu pomoć. Oko 70- e godine su djed i baka postali vlasnici dviju čestica, gornja 3434 je bila šuma, a donja livada 3433. Oni su darovnim ugovorom najprije dali jednom sinu suvlasništvo na dio 3434 i 3433 i on je 70 dobio građevinsku dozvolu za gradnju kuće na čestici 3433 i počeo s gradnjom. Onda je djed na katastru dao parcelirati posjed okomito tako da je od onda čestica 3433 dio dotašnje čestice 3433 odnosno dio livade na kojoj je taj sin sagradio kuću i dio čestice 3434 odnosno dio šume , a 3434 čestica do te, odnosno isto dio livade i dio šume. Tu česticu 3434 je 1972 prenio na katastru na kćer, a kad je ona 73 htjela graditi kuću onda je valjda radi građevinske išao prenjeti vlasništvo na nju na gruntovnici putem darovnog ugovora. Tad je htio raščistiti te dvije čestice da vlasnik jedne bude samo sin, a vlasnik druge samo kćer. Međutim, na darovnom ugovoru piše da djed daruje kćeri dio čestice 3433 i tako je uvedeno u zemljišne knjige. Kćer je 73- e dobila građevinsku na česticu 3433, ali je gradila na čestici 3434. Do sada nitko nije primjetio neslaganje brojeva čestica, ali sad ne možemo dobiti priključak za vodovod, jer je u katastru kći upisana kao vlasnik čestice 3434, a na gruntovici 3433. Sin je na katastru upisan kao vlasnik čestice 3433, a na gruntovnici kao vlasnik 3434. Što napraviti? Kome se obratiti? Je li jedino riješenje zamjena zemljišta, jer onda i jedni i drugi moramo platiti porez na promet?
  2. Pozdrav, nezaposlena sam već duže vrijeme. Došla sam na ideju da bih mogla nešto zaraditi pečenjem jedne posebne vrste kolača koje bi nudila trgovinama i slično. Da li je to moguće registrirati kao slobodan obrt budući da nisam slastičar ni pekar po struci? Može li se takav obrt obavljati u posebno odvojenoj kuhinji u stambenoj kući?
  3. Nitko mi ne odgovara, pa vas još jedanput molim da mi pomognete, sigurno ste upućeniji u pravne postupke od mene. Bar mi napišite da nema pomoći i neka platim i šutim! Hvala.
  4. Pozdrav svima, hitno mi je potreban savjet, a nisam ga uspio naći na ovom forumu, pa zato otvaram novu temu. Naime, moj prekršaj je što nisam na vrijeme produžio osobnu iskaznicu i došlo mi je rješenje sa prekršajnog suda da moram platiti kaznu od 3000 kn. Ja sam se žalio, pa su me sad pozvali 18-og na sud da se branim. Ima li šanse da sutkinja smanji kaznu, jer mi je 3000 kn mjesećna plaća? Kad nastupa zastara za takav prekršaj? Je li moguće tražiti da odradim kaznu društveno korisnim radom? Molim vas nekakav savjet kako da se branim. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija