Jump to content

marza96

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala! Imam jos jedno pitanje tehnicke prirode. Trenutno prebivaliste (zbog studija) mi je u jednoj od susjednih EU zemalja i Zagreb mi je blize nego prvi grad u drzavi u kojoj boravim a koji ima hrvatsko diplomatsko predstavnistvo. Postoji li nacin da zahtjev podnesem u RH ili moram ici u veleposlanstvo?
  2. Okej, hvala na odgovoru @sivko! Pretrazio sam sve dokumente kojima raspolazemo doma i stanje je sljedece: - Ja rodjen 1996. godine - Otac hrvatski drzavljanin na osnovu pripadnosti hrvatskom narodu od 1997. godine - Majka nije Hrvatica Uz osnovne dokumente takodjer imam: - Domovnice brace, oca, bake i djeda. - Rjesenje o primitku oca po osnovi pripadnosti hrvatskom narodu (cl. 16, st 1. zakona o hrvatskom drzavljanstvu 53/91 28/92) - Knjizicu predvojnog obrazovanja djeda (ocevog oca) gdje se izjasnjava kao Hrvat - Semestralne listove sa studija gdje se izjasnjavam kao Hrvat - Rodni list gdje se izjasnjavam kao Hrvat - Potvrdu da mi je otac politicki aktivan (Iskaznica jedne od hrvatskih stranaka) - Krsne listove oca i bake - Vojna knjizica oca iz OSRH - Zivotopis Uz to pradjed je zrtva jednog od ratnih zlocina u periodu 1993-1994, gdje postoje presude i izvjestaji u javnim dokumentima. (nisam siguran koliko je ova cinjenica bitna za ovaj postupak) Da li je ovo sto trenutno imam dovoljno da podnesem zahtjev?
  3. Pozdrav! Imam pitanje u vezi zahtjeva za stjecanje hrvatskog drzavljanstva po osnovi pripadnosti hrvatskom narodu. Naime, punoljetna sam osoba (starija od 21) gdje je jedan roditelj (otac) Hrvat, drzavljanin RH, sa prebivalistem u BiH. Osoblje iz veleposlanstva u BiH mi je reklo da uz osnovne isprave i dokaze o mom izjasnjavanju o pripadnosti hrvatskom narodu, trebam priloziti neku ispravu kojom se utvrdjuje pripadnost moga oca ili njegovih roditelja hrvatskom narodu. Dokumente koje smo nasli u medjuvremenu je - Ovjerena kopija (u RH) rjesenja o primitku oca u drzavljanstvo RH, po osnovi pripadnosti hrvatskom narodu (cl. 16, st 1. zakona o hrvatskom drzavljanstvu 53/91 28/92) - Dokaz o politickoj aktivnosti oca u vidu clanske iskaznice jedne od hrvatskih nacionalnih stranaka u BiH - Vojna knjizica oca iz OSRH (sluzio nakon Domovinskog rata) Prije ponovnog odlaska u veleposlanstvo zelio bih cuti vase misljenje da li je navedeno dovoljno ili trebam traziti jos dokumenata od Bake i Djeda? Nazalost, otac nije imao nekih prilika da se etnicki/nacionalno deklarise poslije rata u BiH sluzbenim ispravama (nije bio student, u srednju skolu je isao u prije i u toku rata). Unaprijed zahvalan na pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija