Jump to content

Alma_Iva

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Najljepša hvala na svim odgovorima. Reći ću sve ovo našem arhitektu pa vidjeti što on kaže s njihove strane. Javim povratnu informaciju. Ugodan vikend!
  2. Možete li navesti pravilnik na koji se možemo osloniti vezani za ostvarivanje prava na direktni priključak na ŽC, gdje bi ispunili uvjet iznimne primjene stavka iz UPU-a ? Smatram da je to arhitekt trebao znati. Zar ne? To se spajaju dvije katastarske općine, pa ovaj jedan rub označen narančastom bojim pripada drugoj katastarskoj općini. Zato je tako. Ali da, ulica kao ulica nije ravna jer su se opet susjedi (koji ne žele dati pravo služnosti) pobunili da im fali kvadrata. Geodeti su morali izvlačiti najbolje što se može.
  3. Da, tako je, dobro ste povezli. Naša je građevina udaljena 6 m od međe + 2m je između ceste i međe. Dakle ukupno 8m. Ono što sam pronašla u UPU Grada, je sljedeće: - Za parcelaciju čestica koje se nalaze uz državne i županijske ceste potrebno ishoditi suglasnost nadležne uprave za ceste. - Minimalna udaljenost građevnog od regulacijskog pravca za županijske ceste iznosi 5 m. - Građevna čestica druge namjene priključuje se na javni put na bilo kojem mjestu prometne površine uz koju se nalazi. Kolni prilaz mora zadovoljavati uvjete preglednosti u skladu s odgovarajućim važećim propisima. - Prilaz do građevne čestice, koja nema postojeći ili planiran neposredan prilaz s javne prometne površine, može se osigurati i kada on nije označen u grafičkom dijelu Plana. - Prilaz do građevne čestice, koja nema postojeći ili planiran neposredan prilaz s javne prometne površine, može se, iznimno osigurati preko drugih građevnih čestica primjenom instrumenta prava služnosti ili pristupom preko vlastitog zemljišta. - Priključkom građevne čestice na prometnu površinu smatra se prilaz na: • prometnu površinu, ali se priključak na županijske i lokalne ceste mora planirati sabirnim i ostalim ulicama, a direktni pristup je moguć samo iznimno, uz odobrenje tijela nadležnog za upravljanje tim cestama - Prilaz do građevne čestice moguće je ostvariti i ukoliko se neki od navedenih načina prilaza i priključaka te javnih prometnih površina nalaze izvan obuhvata ovog Plana, a sukladni su odredbama važećeg prostornog plana šireg područja. Je li onda prema ovome vrlo lako zaključiti da trebamo čekati pristupni put koji je već označen u Informacijskom sustavu prostornog uređenja i da prema ovome Županijske ceste ne mogu dozvoliti izlaz sa čestice na županijsku cestu?
  4. X je označena naša k.č. Na slici sa katastra ona je 750/59.
  5. Kako se pristupni put od strane Grada rješava već godinama, zbog privatnih odnosa i zahtjeva vlasnika susjednih katastarskih čestica došli smo pred zid jer bismo htjeli graditi, pa iako imamo posebne uvjete za građevinu, nemamo potrebnu dokumentaciju za pristupni put koji nam je potreban za građevinsku dozvolu. U 12. mjesecu smo mi vlasnici okolnih katastarskih čestica bili pozvani u Grad na uvid u lokacijsku dozvolu, no i tada su dvoje susjeda podnijeli zahtjev za produženjem dionice, što je značilo da se dokumentacija ponovo vraća projektantu. U informacijskom sustavu prostornog uređenja put je označen, po tom se putu svi vlasnici čestica i sada krećemo jer u fizičkom smislu on i postoji iako je dio tog puta u privatnom vlasništvu. Vlasnika susjedne katastarske čestice smo zamolili za pravo služnosti puta i prolaza no on nam to ne želi ustupiti. Županijske ceste traže za našu česticu spajanje na pristupni put. S obzirom da nema izgleda da će u skorije vrijeme pristupni put biti riješen, a cijela lijeva strana, odnosno katastarske čestice preko puta nas (dijeli nas županijska cesta) imaju izravan pristup na glavnu prometnicu, zanima nas, možemo li i mi na našoj čestici dobiti izlaz na glavnu prometnicu dok se situacija sa pristupnim putem ne riješi? Koje je moguće rješenje?
  6. Kako se pristupni put od strane Grada rješava već godinama, zbog privatnih odnosa i zahtjeva vlasnika susjednih katastarskih čestica došli smo pred zid jer bismo htjeli graditi, pa iako imamo posebne uvjete za građevinu na gore navedenoj katastarskoj čestici, nemamo potrebnu dokumentaciju za pristupni put koji nam je potreban za građevinsku dozvolu. U 12. mjesecu smo mi vlasnici okolnih katastarskih čestica bili pozvani u Grad na uvid u lokacijsku dozvolu, no i tada su dvoje susjeda podnijeli zahtjev za produženjem dionice, što je značilo da se dokumentacija ponovo vraća projektantu. U informacijskom sustavu prostornog uređenja put je označen, po tom se putu svi vlasnici čestica i sada krećemo jer u fizičkom smislu on i postoji iako je dio tog puta u privatnom vlasništvu. Vlasnika susjedne katastarske čestice smo zamolili za pravo služnosti puta i prolaza no on nam to ne želi ustupiti. Županijske ceste traže za našu česticu spajanje na pristupni put. S obzirom da nema izgleda da će u skorije vrijeme pristupni put biti riješen, a cijela lijeva strana, odnosno katastarske čestice preko puta nas (dijeli nas županijska cesta) imaju izravan pristup na glavnu prometnicu, zanima nas, možemo li i mi na našoj čestici dobiti izlaz na glavnu prometnicu dok se situacija sa pristupnim putem ne riješi? Koje je moguće rješenje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija