Jump to content

kemijskaolovka

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jasno, znači jedino će vrijeme pokazati. U slučaju novog ovršnog postupka ću se svakako pokušati žaliti na temelju toga da je to dugovanje već "oprošteno". U svakom slučaju, puno Vam hvala na izdvojenom vremenu. Ugodan dan i svako dobro.
  2. Pozdrav, 01.02.2024., 15 dana nakon što mi je poštom došao upit, započeo je "PRIJEDLOG ZA PROVEDBU JEDNOSTAVNOG POSTUPKA STEČAJA POTROŠAČA" u kojem je navedeno "[x] Potrošač se nije očitovao te se sukladno odredbi članka 79.c stavka 2. Zakona smatra da je suglasan". U njemu su bili navedeni glavnica, trošak i kamate osnove za plaćanje koju sam imao prema toj agenciji za naplatu. Zatim, 27.02.2024. u pretinac pošte e-Građanina mi je stigla sljedeća poruka: "Deblokada računa FINANCIJSKA AGENCIJA (FINA) 27. velj 2024. 9:10 Deblokada računa Poštovani, obavještavamo Vas da su Vaši računi deblokirani! Upite i reklamacije možete dostaviti putem Online servisa za predaju dokumentacije. Za dodatne informacije posjetite besplatnu elektroničku uslugu e-Dugovanja putem sustava e-Građani. S poštovanjem,Financijska agencija" Na stranici e-Dugovanja piše kako nemam blokade. Također, bankovni račun koji prethodno nisam mogao koristiti je sad u potpunosti funkcionalan. Sad, razumijem da agencija za naplatu ne može ponovno pokrenuti ovršni postupak na temelju te osnove za plaćanje. Ali mogu li stvoriti novu osnovu za plaćanje na temelju tog istog dugovanja od prije nekoliko godina.
  3. Pozdrav, Mogu li ikako provjeriti imaju li kakvu drugu osnovu za prisilnu naplatu? Kužim da ako nazovem agenciju za naplatu, reći će mi bilo što kako bi me ponukali da otplatim dug. U pitanju je dugovanje od prije 4-5 godina, prema jednom od telekomunikacijskih operatera, koji su onda prodali dug toj agenciji za naplatu.
  4. Pozdrav, Bio sam ovršen dugo vremena od strane agencije za naplatu. Nedavno mi je došao jednostavni postupak stečaja i to je uspješno rješeno. Prije dva tjedna sam dobio izvješće od FINAe da su mi računi deblokirani. Sad, mene zanima je li deblokada računa privremena ili je to to? Jer prije par dana su me zvali iz te agencije za naplatu. Na poziv se naravno nisam javio (kao ni na jedan do sad). Nekako mi je za ne povjerovati da mi je FINA samo tako oprostila dugovanje. Jesam li se uspješno izvukao ili će me opet moći ovršiti za taj isti dug?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija