Jump to content

ovrha_prekrsajni_sud

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije svega, ispričavam se svima ukoliko sam nekog ovdje uvrijedio svojim komentarima. Napomena kako nisam pravnik i da su me samo zanimali odgovori na postavljena pitanja. --------------------------------------------------------------------------------------------- Iskreno ne znam kako bi se trebao voditi u ovom postupku, zaključio/postupio sam kako mi je napisano/predloženo ili ima drugih ideja. Mišljenja sam kako me nisu moji postupci doveli do prisilne naplate, kako sam mogao nešto platiti kada nisam imao znanja o istom (da sam dobio obavijest kako će me ovršiti onda bi zvao sud, ali nisam. Ili još bolje da su barem u e-Građanima stavili uplatnice, ali opet nisu)! Mislim da nisu moji zaključci doveli do prisilne naplate već protuzakonito djelovanje zasad nepoznate osobe. Postupio sam i prema odgovoru te zatražio i dobio od pošte kopiju na kojoj se vidi nečiji nepoznati potpis (nije moj, a niti od članova obitelji) pa ne vidim zašto to meni ne bi išlo u prilog. Pošta još ništa ne javlja pa ću opet otići da vidim kakva je situacija. U veljači sam našao slip od pošte u sandučiću i otišao podići, ali su rekli kako je pošiljka isporučena (kako je slip ostavljen, a onda pošiljke nema....čudno i malo mi je to kontra logike možda greška-svašta je moguće). Usput nisam imao baš vremena istraživati zašto mi pošiljka nije došla jer sam pretpostavio kako će ipak doći. Ne gori nigdje već bih želio da svi poštuju Zakon (treba biti isti za sve) i da dobijem kao građanin pravo preuzeti svoju poštu i postupiti/platiti kaznu. Molio bih Vas savjet/upute na koji način mogu dokazati da ja nisam potpisao i preuzeo presudu? Danas sam zvao sud (ukratko im objasnio o čemu se radi) da vidim kakva je procedura da napravim uvid i kopiju cijelog spisa te su mi rekli da dođem i da se to napravi bez čekanja. Ispričavam se još jednom ukoliko sam na bilo koji način izrazio nezadovoljstvo komentarima za pruženu pravnu pomoć, ali sam baš frustriran i znam da to nije opravdanje.
  2. Kako baš nije bilo konkretnih odgovora na postavljena pitanja iz gornje objave, molio bih ukoliko postoji netko s pravnim iskustvom ovdje da mi pojasni/obrazloži članak 146. Prekršajnog zakona. Hvala.
  3. OK. Znači ovo je rješenje za poštu i onog tko je preuzeo. Hvala za info, danas podnosim kaznenu prijavu i policiji i DORH-u pa neka institucije rade svoj posao. E sad i dalje nema nekog smislenog odgovora kako da dobijem svoje novce nazad te da mi pošalju presudu koju ću JA preuzeti i platiti 2/3?!?
  4. OK. Što mi je onda činiti i kako da sud obavijestim kako je napravljena neuredna dostava i osuđenik nije niti mogao postupiti po istoj? Hvala na odgovoru.
  5. Pa nemam pojma koja je procedura kod utvrđivanja da je stranka dobila poštu (pretpostavljam dostavnica), ali barem se moglo pogledati odgovaraju li potpisi barem približno. Mislim imaš već potpis od ranije u spisu i sa dostavnice, pa ako su razlika onda nešto nije dobro, barem sam ja takvog shvaćanja. Kako sam napisao u prvoj objavi to je presuda Visokog prekršajnog suda i pravomoćna je odmah, ali nije izvršan dok je ne dobijem ili sam u krivu?!? Mislim šta npr. poštar baci sva pisma u stari papir, potpiše i ljudi neka se snalaze onda i završe s ovrhom!
  6. Bio sam u pošti i dobio odgovor kako sam ja osobno od poštara preuzeo pismeno i potpisao, mislim smješno. Tražio sam da vidim dostavnu knjigu i pokazali su mi u sustavu na ekranu i isprintali isto, a gdje se vidi neki potpis koji je meni potpuno nepoznat (znači niti je moj, a niti od ukućana, možda poštarov). Uzeli su mi kontakt mob i kao javiti će se u što sumnjam. Plan mi je zvati sud da se dogovorim kada mogu doći napraviti uvid u cijeli spis i usput ih pitati kako je to protuzakonito postupanje prema stranci i još ovrha usput odrađena. E šta sad napraviti? Molio bih pomoć jer svakako želim da postupaju po zakonu ili zakon nije isti za sve!!!!!
  7. OK. Hvala na info. Danas idem u poštu da to provjerim. Ipak ne vidim kako će mi to pomoći i hoće li oni uopće htjeti dat tu informaciju.
  8. Pa ta informacija i mene zanima, ali poštar je samo rekao da je preuzeto i gotovo. Osim toga to je bila prva dostava te sam istu s poštanskim slipom i otišao pokupit ne izbjegavajuči preuzimanje. Koliko sam vidio u zakonu da osuđeniku mora predaja barem prva ići. U protivnom je kao neuredna dostava.
  9. Pozdrav svima! Imam situaciju gdje sam osuđen na prekršajnom sudu u Virovitici 2022/10mj. Napomena da svi zapisnici, obavijesti i ostala dokumentacija su prikupljeni suprotno zakonu o prekršajnom postupku. Podnosim žalbu Visokom prekršajnom sudu u roku po svim pitanjima, sud prepravlja presudu u osuđujuću 2023/12mj (umanjen nešto sitno iznos za platiti 260eur). Ne uvažavajući nezakonite dokaze navodeći kao to je nebitno i nije stvar postupka (mislim smješno) - vidio presudu na e-građani. Čekam poštu od suda s presudom i uplatnicama, ali nikako ne dolazi. Napokon nađem u sandučiću obavijest pošte 2024/2mj i odlazim u poštu nakon 3 dana po čestitku kad poštar na šalteru kaže da je netko preuzeo pošiljku!!!! I tako ja čekam dalje možda je vraćena sudu pa će poslati opet, međutim ništa. Zatim OVRHA Fine bez ikakve obavijesti suda ili Fine!!!! Pitanje glasi: 1. Zar osuđenik nema prava da dobije presudu koja time postaje pravomoćna i mogućnost plaćanja 2/3 kazne kako je navedeno u samom zakonu o prekršajnom postupku kao i u presudi? 2. nije li mi sud trebao poslati neku obavijest prije slanja Fini za ovrhu ili barem da znam kako me planiraju ovršiti jer sam osuđenik-stranka u postupku? 3. nije li Fina trebala poslati kakvu obavijest, a ne samo ukrasti novce s računa? 4. Mogu li podnijeti prigovor na rad suda u Virovitici? 5. Mogu li podnijeti neku žalbu Vrhovnom sudu protiv prekršajnog suda odnosno nemogućnosti postupanja po ne zaprimljenoj presudi Visokog prekršajnog suda? 6. Mogu li podnijeti ustavnu tužbu zbog kršenja ljudskih prava, ne dostava presude, ne pružanje mogućnosti plaćanja 2/3 i sl.? Zahvalan sam na svakom komentaru i prijedlogu te ukoliko treba još informacija svakako ću podijeliti iste jer je ovo katastrofa od pravosuđa i ovakvog postupanja! Iskreno zbog 260 eur kazne me nije briga, ali za kršenje ljudskih prava.... na to sam osjetljiv jer ako ovako zezaju ljude za sitnice što onda rade ljudima koji su u stvarnim problemima!!!!!! Bitno da sinkope i takvi prolaze bez ikavih posljedica.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija