Jump to content

nemampojmaželimsaznati

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U stvari ima novo vještačenje napravljeno bez nje na temelju starih i novih nalaza.4.stupanj težine invaliditeta i 4.stupanj kroničnih bolesti.Piše još trajna potreba njege u punom opsegu IV.stupanj a moguće i III. stupanj.
  2. Rješenje će dobiti kada socijalnoj radnici dostavim prekid dosadašnje potpore preko mirovinskog.Ona je naime sugerirala da bi mama možda mogla dobiti povrat ako mirovinsko napravi prekid prava retrogradno s 24.10. 2022. Pa da mama vrati novac primljen od tada do sada.A oni onda vrate mami od dana prekida tj.od 24.10.2022.Mislim da je to nemoguće zato sam pitala Vas. Socijalna još kaže da u svakom slučaju napravimo prekid s mirovinskim da mi može dati riješenje.Vidim da je zakon predvidio da oni koji su dobivali dodatak od mirovinskog a sad imaju pravo na ID,trebaju dobiti samo razliku bez prekida s mirovinskim.A ona tvrdi da ne zna jel je to isplativo.Nije mi jasno kakva bi trebala bit razlika. Mama ima staro vještacenje.Preboljela je dječju paralizu kao mala i situacija je sve gora. Ima 80 % u registru za invalide.U kolicima je.
  3. Mama je dala zahtjev za osobnu invalidninu 25.10.2022. u centru za socijalnu skrb.Do sada prima dodatak za njegu i pomoć od mirovinskog 121 euro.Tada nije postojao inkluzivni dodatak.Jučer je dobila obavijest za pravo na inkluzivan dodatak ali kako ostvariti povrat od dana zahtjeva na koji je imama pravo prije inkluzivnog dodatka.Dodijeljen joj je 4 stupanj od 432 eura.lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija