Jump to content

nina_zg

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, imam jedan problem pa bih bila zahvalna ako se nađe netko tko bi me mogao savjetovati. Imam nezaposlenu i bolesnu majku kojoj uredno svake godine odbijaju zahtjeva za invalidskom mirovinom, ja sam redovna studentica - trenutno bez ikakvog posla, a sestra je nekoliko mjeseci zaposlena i prima plaću od 2700 kn u koju je uključen i prijevoz. Majka je do sada primala socijalnu pomoć u iznosu od 600kn mjesečno no to su ukinuli s argumentom da nema pravo na ništa jer sestra radi i ima ovu mizernu plaću koja bi trebala biti dovoljna za sve tri. Ono što me zanima je koliki je uopće socijalni minimum po članu domaćinstva te imamo li pravo na bilo kakvu naknadu? Još samo da spomenem da sestra radi na ugovor koji se produljuje svaka dva mjeseca. Puno hvala!
  2. Dobar dan svima, trebala bih savjet. Naime, vodim blog i u posljednje vrijeme jedan je portal počeo prenositi moj sadržaj. Sve bi bilo u redu, jer uredno navode izvor, no problem je u tome što moje članke koriste isključivo za zaradu putem oglašavanja. Naime, vlasnik/ci portala tagiraju određene riječi, tj. velik dio, i na taj način zarađuju. Na portalu ne postoje kontaktni podaci, niti ime osobe/a koje stoje iza svega. Jedina mogućnost komunikacije je komentiranje članaka. Tako sam im poslala zahtjev da kao autor tih članaka zahtjevam da ih uklone sa svoje stranice, no moj zahtjev je ignoriran. Postoji li način da se to riješi? Hvala puno!
  3. nina_zg

    Dug T-Comu

    Molila bih nekoga za savjet. Prije nekoliko godina napravili smo telefonskog duga oko 3000 kn. Nismo bili u mogućnosti platiti, no onda su nam odobrili plaćanje u nekoliko rata. Uspjeli smo riješiti dio duga da bi nam nakon toga ukinuli tu mogućnost i rekli da moramo ostatak platiti odjednom. Kako nismo mogli, opomene su stizale i zadnja je stigla u ljeto 2007. Od tada ništa. Zanima me što se sad događa? Je li moguće da je nastupila zastara? Ako nije i ako dođe do ovrhe, što se točno podrazumijeva pod tim? Znači li to da će nam početi odnositi stvari iz kuće dok ne namire dug? I smiju li plijeniti stvari samo od one osobe na koju glasi račun ili bilo koga u kući? Unaprijed hvala!
  4. nina_zg

    Rodni list

    trebam informaciju u vezi vađenja rodnog lista. dakle, koliko to košta i da li treba kupovati biljege? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija