Jump to content

Zbnk

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zbnk objavio

  1. postovani, mozete li mi pinpointati gdje da ovo provjerim u NArodnim novinama? hvalate koliki je iznos maximalni kazne. za kazneno mi se ovo cini! Članak 305. KZRH
  2. po gradilištima borave u istom gradu,spavaju po tim stanovima koje i rade., mene kao vlasnika nekretnine nije briga, ili me mora biti briga? ja samo dajem boraviste ljudima.. jesam li u kakvom prekrsaju... za ostalo se brine firma koja ih uvozi i daje im posla,...
  3. Kojem,kolikom(i u praksi ili samo u teoriji) te molim, link na NN ili sto da trazim.. hvala najljepsa
  4. Poštovani, molim informaciju, da li se osoba nalazi u nekakvom prekrsaju, ako prijavi boravište nekoliko stranih drzavljana na adresu iako oni zapravo ne stanuju/borave na istoj, jer su stalno na gradilištima. Ono sto sam citao jest da ide 16m2 po jednom radniku od ukupne netto površine objekta. Hvala najljepša.
  5. e to sam trazio. to je naputak ili mozda zakonska obveza?
  6. hvala Vam puno, to sam i mislio, dakle moze ali i nemora. nazalost u praksi to i nije tako. pretpostavljam tek kad se dogodi nekoctesko djelo, recimo da se dijete fizicki zlostavlja, onda skola posalje czss na vrata roditelja. mene je zanimalo da li je mozda skola po zakonu duzna u konacnici i takve stvari u intersu djeteta rjesavati. ocito je tu u pitanju samo revnost pojedinih osoba u odgojnoj ustanovi. hvala jos jednom.
  7. to je pitanje. smije li skola ovakvo sto napraviti?
  8. 1. Nema nikakav dokument: dijete nije zlostavljano, roditelji imaju dogovor i drze se toga. Nisu vjencani,dijete je priznato od oca i to je to sto zakon zna o njima. Ukratko: zeli se izbjeci centar za socijalnu skrb u bilo kojem kontekstu. Postoji li sansa da prilikom upisa u prvi razred,odgoja ustnanova-skola, mora prijaviti czssk doticnig roditelja,jer neradi u intersu djeteta zbog me potrazivanja alimentacije od oca. da li je to praksa u skolama? jasno mi je ako dijete bud problematcno, da je skola duzna nakon neke iteracije javiti czssk. hvala.
  9. postovani, da li je istina da je skola duzna obavijestiti/poslati prijavu prema czss pri upisu djeteta u 1 razred,ako samohrana majka nije trazila alimentaciju od oca koji je dijete priznao,dao prezime? a nije dosao na upis. da li je to skolu uopce briga? ili je po zakonu kao odgojna ustanova duzna. Hvala. (czss nema evidentiran taj slucaj povrede prava toga malodobnoga djeteta) hvala
  10. Samo info, susjed se zaustavio i pricekao zenu da izadje iz Bille kod rotora na onoj parceli invalidksih mjesta, naidje mu neku tip iz bille, obican covjek, upita ga da li je invalid, on kaze da nije i da nikome nesmeta(sve je bilo prazno), ako netko dodje ja se maknem, kisa padala, tip uzme neki svoj mobitel usnimi prednju stranu auta,ode do drugoga auta(nikog nije bilo u njemu) uslika i njega i kaze, ja sam invalid treba vas iskorjenit da ne parkirate na invalidkim mjestima, susjed se prebacio na normalan parking... Sto lik moze napraviti? Pozvat pauka? I to je sve? Hvala.
  11. Zbnk

    Troskovi zalbe

    A to nacelo je? Placa li se ili ne?
  12. Zbnk

    Troskovi zalbe

    Nacuh da po novome zakonu, ako se zalite na nesto i zalba bude odbijena placate troskove? Tipa, zalim se na odluku o odbijanju oslobodjenja placanja porezna na prvu nekretninu, ulozim zalbu, i nakon 5 godina je odbiju a ja platim milijarde za njihov trosak! Gdje to tocno stoji u zakonu? Hvala.
  13. Mnogo hvala. Znaci da se zalim na racun da mi sam zakinut za moje ustavno pravo da rijesim svoje stambeno pitanje, sto je porezna sa ovakvim rjesenjem dovela u pitanje.
  14. Zasto porezna nije vidjela taj dio zakona, imaju i procijenu nekretnine, kao da zele potrositi jos novaca? Hvala.
  15. Postovani, u smjeru rjesavanja stambenog pitanja, supruga je kupila stan, no nismo oslobodjenji od poreza na prvu nekretninu jer ja darovnim ugovorom posjedujem polovicu kuce iz koje smo iselili u stan i koja je od 210m2 samo 67m2 za zivjeti,dakle 33m2. Stan je 82 m2. Kuca je procijenjena od strane porezne uprave i iznos je vrlo mali, no oslobodjenje je odbijeno upravo zbog kvadrata koji nisu naseljivi kako u izvjescu o procijeni stoji. Na sto da se zalim? Na moje ustavno pravo da zelim rijesiti stambeno pitanje? A oni mi sa ovim obrazlozenjem negiraju, kada zakon ne zanima da li je kuca useljiva ili nije useljiva(nema niti zbuke), njemu je dovoljno da je imas. Hvala.
  16. A da li je presuda utemeljena? Da li je velicina regresa razmjerna sa prosjecnom godisnjom placom, netto?
  17. Pozdrav svima, Ima sam udes 1999 u 5 mjesecu, bio je kirbaj i ekipa sa kojom sam se druzio(citaj vozao,pio,veselio) godinu dana bila je samnom. U to vrijeme sam bio student tako da je dogovor bio, oni placaju pice a ja gorivo i vozim ih gdje god treba.Sa tim sto sam uvijek polako vozio i kad sma bio trijezan i pripit jer sam stedio na gorivu,al zaista uvijek. Te kobne veceri, vracali smo se iz sela i ja sma iz glupih razloga ubrzao i izgubio nadzor nad vozilom,u zavoju udario u cempres,okrenuli se na krov.... Svi smo bili pod utjecajem alkohola cijeli dan,nas cetvorica polako smo pili i vozali se.Jedan frend je izletio kroz shiber van na cestu i malo se ostrugao po dlanovima, drugi je bio vezan kao i ja naprijed,nije nam bilo nista, a najvise je nastradao frend koji je bio mrtav pijan,ispao je kroz zadnju sofer sajbu,udario glavom, potres mozga,natekao mu je, te slomio ruku u probusio mu se bubnjic, tako da je na jedno uho gluh. Meni je zaista zao zbog toga sto se desilo, i njemu sam rekao doslovno da je sada moj zivot u njegovim rukama, i da radi sto hoce,jer sam i sam bio potresen.Moji nisu bas dobro reagirali na sve to. E sada,na sudjenju sam dobio 2 godine uvjeta ili 1 godinu zatvora, uredno odradio, izrazio zaljenje,on me nije tuzio privatno, kao ni ostali frendovi..Trazio je od mene policu za troskove lijecenja i ja mu dao.... Eh da, kasnije ja tipu bio u svatovima. Nakon gotovo 10 godina, dodje meni pismu u kojem pise da zahtjevaju povrat regresnog duga, do 100 000,00kn,wtf....u vezi cega,kako ,zasto? Ispalo je da je trazio toliki iznos da se tu vodila borba izmedju osiguranja i njega do Vrhovnog Suda, i oni sada potrazuju od mene novce. Nagodili smo se , i sve je to ok, ali nakon 10 godina,saka u lice neocekivano, tip je znao da sto god potrazuje ce doci meni na naplatu jer sam imao 1,12 promila. Nasao sam jedan citat od odvjetnika u novinama gdje ga pitaju nesto slicno, odnosno tip je svjesno usao u neregistrairani auto i znao je da vozac nema vozacku i naravno dogodio se udes, na pitanje odvjetniku, da li ima sanse da dobije neke pare jer se ozlijedio, odvjetnik mu odgovori da, tko god svjesno udje u odnosno, pristane na neku mogucu opasnu radnju, nema pravo na novce... Da mi je barem tip rekao,cuj nadrapo sam, nisi htio,nisam htio.hajdmo nesto dogovoriti, ono banana...i to teska.. Znam da je sve gotovo i da je Vrhovni sud donio svoju odluku,i da revidacija suda je tek iznad 100 000,00kn.. ali eto koje je vase misljenje ili savjet..
  18. Znaci cim je onda netko od nas nezadovoljan,javi kome?! Sudu,socijalnoj sluzbi ili nekome trecem i to je to? Da li se u sporazuman raskid braka mogu postaviti i uvjeti o alimentaciji i raspodjeli bracne imovine? Tako da se sudi sto krace ili po zakonu tu on donosi odluku neovisno o dogovoru.. Po meni: koliko sam shvatio moze se dogovoriti pa da sud prihvati ogovor oko: -primarnog skrbnika -rasporeda posjete -alimentacije -raspodjele bracne imovine ako je neki od dogovora povrijedjen,pokrece se parnica na zahtjev osobe koja je ostecena. Da li je u redu ovaj zakljucak? Da li jos sto moze uci u dogovor?
  19. recimo da je to najoptimalniji nacin,najbrzi, sto ako se nakon rastave i takvoga dogovora da prepustam primarnu roditeljsku skrb majci,a ona meni vidjanja po zelji,odnosno da sto vise sudjelujemo oboje u odgoju djeteta, i nakon 2-5 godina se nesto izjalovi i jedan roditelj prestane davati dijete drugome.Sto onda?
  20. Bok svima, imam jedno pitanje, zena i ja smo u braku skoro 2 godine, imamo dijete od 21 mjesec, od pocetka nam nije oboma dobro u braku,na moje inzistiranje samo usli u brak jer nisam htio da mi dijete nema oca kako treba,da barem pokusamo zivjeti skupa. Nakon mnogo svadja dosli smo do dogovoara, sporazumnog razvoda.Zivimo u zajednickom domacinstvu,a u sporazumnom razvodu smo napisali da nemamo zajednicko prebivaliste sto je i istina, da li je to bitno?Trebam ga potpisati, ali srce me steze, nezelim da mi dijete ima takav nacin zivota jer ga volim,a volim i suprugu iako sam svjestan da nam je zajednicki zivot vrlo nezamisliv,jer smo skroz razliciti.Alimentacije se nebojim, cak bih radije kupio njemu stan ili placao stednju na 20 godina.Oboje radimo sa solidnim primanjima. Molim vas da mi pojasnite, kakve su mi opcije nakon potpisa sporazumnog razvoda braka i koji je najvjerovatniji slijed dogadjaja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija