Jump to content

bojan79

Korisnik
  • Broj objava

    183
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je bojan79 objavio

  1. Ja isto očekujem ovršni postupak. Platio sam parking SMS-om dva puta po sat vremena, ali sam ukucavao svoju staru reg. oznaku (nedavno sam bio promijenio registraciju) tako da mi je uredno s računa skinuto 16 kn, ali zbog krivog reg. broja sam dobio i kaznu.

     

    E sad, ja sam platio parking, skinuto mi je 16 kn, što znači da Zagrebparking nije oštećen za tih mojih velikih 16 kn, pa nek pokrenu ovrhu - pisati ću prigovor!

  2. mpotocki,

     

    to je standardna odvjetnička punomoć i ne vidim gdje su tekstu našao da: "Kancelarija može prodati stan i drugu imovinu,podizati novac s računa...", jer to jednostavno ne proizlazi iz gornjeg teksta punomoći.

     

    Ako nemaš povjerenja u tog odvjetnika daj nekom drugom, ali će te i tamo dočekati ista punomoć.

  3. A ja ne razumijem kakve veze ima tvoj drugi post s onim prvim?

     

    Tvoji upisi su kao tijek svijesti: Otkaz punomoći, odvjetnik, neizvještavanje o ročištima, Europa, korupcija, "rukovanje", odgovornost sudaca???

     

    Naslov teme je etika???

  4. Možeš mu otkazati punomoć u svakom trenutku, ali po tvom upisu vidim da u glavi kuješ nekakve teorije zavjere, kao mog odvjetnika plaća druga strana i sl. Shvati, tvoj predmet je njemu jedan od tisuću, nema on vremena za kovanje zavjera sa drugom stranom, a to što su bila 4 ročišta ne mora ništa značiti, zato si i uzeo odvjetnika da te zastupa, da ne moraš ti ići na svako ročište već on kad ga već plaćaš, a da je bilo što bitno za što bi mu eventualno trebala tvoja pomoć sigurno bi te kontaktirao.

  5. Ja sam slušao dva puta i nakon toga sam položio.

     

    Kako sam imao malo vremena za učenje zadnjih mjesec dana sam učio SAMO po pitanjima, što mi je smanjilo oko 70% materije i SVI su me pitali isključivo ono što se nalazilo u pitanjima.

     

    Istina, prvi dan na pismenom sam saznao da mi se promijenio jedan ispitivač (umjesto Markovića - Komadina ili nešto tako), pa sam imao samo dva dana da preletim nova pitanja, ali bilo je uspješno - položio sam!

  6. Ako postoji nedostatak suglasnosti o uknjižbi (tabularna izjava) nedostatak je nepopravljiv, obzirom na smrt primatelja uzdržavanja.

     

    Ne postoji prečac za uknjižbu, nego preostaje samo čekati da se riješi žalba.

     

    No, ja bi pokrenuo parnicu i tužio bi upisane zk vlasnike, a ako je upisana u zemljišniku pokojna primateljica uzdržavanja, onda bi tužio njezine nasljednike i tvrdio bi da sam trenutkom smrti primatelja uzdržavanja postao vlasnikom nekretnine, kao dokaz bi priložio ugovor i naveo bi da je formalni nedostatak u ugovoru razlog zašto je odbijena uknjižba, čime bi dokazao pravni interes za tužbu. I to bi pokrenuo odmah, pa ako se usvoji žalba na Z rješenje povlačiš tužbu, a ako prije dobiješ presudu nego što se riješi po žalbi - povlačiš žalbu.

  7. ako vam je mat. šteta 3 puta veća nego što osiguranje nudi, i ako za tu štetu od 45.000,oo kn imate dokaze da ste ju platili ili da popravak toliko košta (računi ili predračuni auto-servisa sa specifikacijom dijelova i vremena rada), a sigurno se može navući i nešto za strah i trzajnu ozljedu vrata barem, onda ne vidim zašto bi prihvatili trećinu stvarne štete! Tužite osiguranje, kamate teku od dana podnošenja vansudskog zahtjeva, pa nek oni odugovlače...

    komora-upisnina

    Monti, mali ispravak. Potrebno je 3 godine u kontinuitetu i unutar te 3 godine moraš položiti pravosudni, ne moraš nakon pravosudnog raditi još 1 ,5 godinu, što znači da pravosudni možeš položiti nakon 2 god i 11 mjesci i nakon još mjesec dana se upisuješ u komoru.

    Istina je da ne smije biti nikakvih prekida u te 3 godine rada.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija