Jump to content

davorka

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jasno mi je to,ali nekad je dobro samo izreći ono što se misli,makar to nitko i ne čuje! Nego,imam onda pitanje... Bivši suprug je podnio zahtjev poreznoj upravi za polovicom porezne olakšice na dvoje djece kojoj sam ja skrbnik,a za koju plaća alimentaciju.Znam da na to ima pravo.Mogu li se žaliti i što promjeniti,s obzirom da time umanjuje moj osobni dohodak od kojeg isključivo živimo djeca i ja. I da li je to možda novina u pravu,a obzirom da sedam godina to nije tražio!
  2. Gospodine,jesam li ja Vas čime povrijedila,ili Vaše pravo? Iako sam se jučer logirala ovdje,hvala na obavijesti da sam na pravnom forumu!Sad kada sam našla stručnu osobu,recite mi još ima li ovdje mjesta i za druge obične smrtnike koji nisu pravnici,pa slobodno komentiraju? A termine "skrbništva" i "samohranih" roditelja,vjerujte,najbolje upoznate kada ih isprobate na vlastitoj koži!
  3. Nisam pravnica i za detalje bi trebala pitati za savjet stručnjake svog posla,ali...ne bi trebali iseljavati dok ne saznate svoja prava,jer se tada tumači kao da ste dobrovoljno iselili i tu nema povratka.S obzirom na vlastita ulaganja u tu kuću,a kredit je nepobitan dokaz,sigurno je da imate neka prava...bar povrat tog iznosa kredita i sl.Sretno!
  4. Opet stare boleštine - ljubomora! Alimentacija je za dijete.Roditelj koji ne živi s djetetom,obavezan je plaćati uzdržavanje djeteta skrbniku,majci djeteta,kada je dijete maloljetno i dok ne završi školovanje i još godinu dana dok se ne zaposli. Pretežno oni koji plaćaju alimentaciju od ljubomore i jali što moraju plaćati, truju sami sebe mislima kako od te alimentacije samohrane majke se provode,ljetuju,izlaze i banče... Dakle,život majke djeteta Vašeg partnera,nije Vaš problem,ne trujte se što će ona imati sad i muža sa plaćom! Ona se snašla,pa snađite se i vi i nešto za sebe poduzmite ako niste zadovoljni vašim sadašnjim primanjima (ili partnerom)!
  5. KOme je po vašem pomoć potrebna???? Strašno je čuti kako se Vi kao otac bojite koliko će Vam Vaše dijete "pojesti" od Vaših 7000 kn. Kada se ne bi radilo o Vašem djetetu,recite sami sebi koliko je potrebno djetetu dobi Vašeg djeteta da bi mjesečno živjelo u normalnim uvjetima sretno? Pokušajte onda barem malo više od tog iznosa,jer se radi o Vašem djetetu,odvojiti od svojih 7000 kn!Uz Vašu majku,nećete oskudjevati u njezi i brizi,pretpostavljam i njenu mirovinu,dok Vaše dijete nadalje odrasta bez jednog roditelja i mora se time nositi.Pa dakle,ono što emotivno niste u mogućnosti pružiti kćerki,pružite bar financijski jer djeca nisu kriva za neodgovornost roditelja. Ne čekajte da Vam netko treći odredi (sud)koliko će Vaše dijete imati!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija